Новини

Художній аудіосеріал за творами Ірени Карпи презентували у Києві

today8 Вересня, 2021 152 5

Background
share close

Художній аудіосеріал презентували у понеділок, 6 вересня 2021 року. Це детективні історії про людей та їхні фатальні помилки, злочини, загадкові зникнення і несподівані зустрічі.

Аудіосеріал “Вісім” має декілька сюжетних ліній із вигаданими персонажами. Молода пара, яка переїхала з великого міста на майже безлюдний хутір; звукорежисер, який все життя мандрував по всьому світу; українка, яка емігрувала в Париж, та багато інших. За сюжетом усі вони живуть, на перший погляд, звичайним життям, подорожують, закохуються і вчаться бути щасливими. Та згодом герої починають боротися зі своїми внутрішніми демонами, скоюють злочини, розслідують загадкові зникнення та навіть вбивства.

Письменниця Ірена Карпа розповіла, що писала ці історії на карантині перебуваючи у Парижі. Згодом виникла ідея зробити з цих історій аудіосеріал, який за формою подачі схожий на радіоп’єсу. У записі взяло участь майже два десятки акторів.

“Для мене це було справжнє вау! Адже я проходила курс з написання радіоп’єс із британською викладачкою. І тоді для України це був незрозумілий досвід, ніхто подібного не створював. І тут нарешті ми це зробили! Мені дуже сподобалось, як команда підібрала музику, голоси, дубляж — усе це круто передало атмосферу, — поділилася письменниця Ірена Карпа. — Наш аудіосеріал “Вісім” для всіх тих, хто втомився читати очима і дивитися фільми. Ви можете його слухати в навушниках, лежачи десь на пляжі чи просто гуляючи містом. І те, що ви почуєте, — справжній кайф!”.

 

Ірена Карпа

Ірена Карпа на презентації аудіосерала “Вісім” © пресслужба

 

По словам представників виробника аудіосеріалу, “Вісім” — гідний продовжувач ери художніх аудіопроектів в Україні. Якщо на заході вони дуже популярні, то в нашій країні бракувало чогось подібного в аудіоформаті українською мовою. Нашим співвітчизникам вже знайомі аудіосеріали “Куренівка: історія київського потопу”, “Прип’ять” та “Маятник”, що присвячений Валерію Лобановському. Проте, “Вісім” — суттєво відрізняється від попередніх за жанром.

Послухати аудіосеріал “Вісім” можна безкоштовно у мобільному додатку MEGOGO у розділі “Аудіо” на смартфонах на базі iOS та Android та в автомобілях з аудіосистемою Android Auto та Apple CarPlay. Також проєкт доступний на Smart TV.

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%