Новини кіно та ТБ

Оголошено переможців Каннського кінофестивалю

today27 Травня, 2024 25

Background
share close

Каннський фестиваль-2024 офіційно завершився в суботу, 25 травня. Переможців оголосили журі під орудою американської режисерки Ґрети Ґервіґ. Головний приз фестивалю, “Золоту пальмову гілку”, здобув фільм американського режисера Шона Бейкера “Анора”. Стрічка розповідає про cекс-робітницю з Брукліна, яка одружується з олігархом російського походження. Гран-прі Канн отримав фільм індійської режисерки Паял Кападіа “Все, що ми уявляємо як світло” — це перша індійська стрічка в програмі фестивалю за 30 років; вона присвячена історіями трьох індійських жінок.

“Все, що ми уявляємо як світло”

Приз журі здобула одна з найобговорюваніших стрічок Каннського фестивалю — “Емілія Перес” Жака Одіяра. Картина легендарного французького режисера розповідає про Риту (Зої Салдана) — успішну адвокатку, яка допомагає голові мексиканського наркокартелю здійснити трансгендерний перехід.

“Емілія Перес”

Чотири акторки, які зіграли ключові ролі в “Емілії Перес” — Зої Салдана, Селена Гомес, Адріана Пас і Карла Софія Гаскон — отримали приз у категорії “найкраща жіноча роль”.

Карла Софія Гаскон

Приз за найкращу режисеру здобув фільм Мігеля Гомеша “Велика подорож”, події якого відбуваються у Британській Бірмі в 1917 році. За найкращий сценарій виділили стрічку “Речовина” Коралі Фаргіт — шокуючий бодигорор, де Демі Мур зіграла акторку Елізабет Спаркл, що використовує заборонену субстанцію, яка допомагає їй повернути молодість.

Коралі Фаргіт

Джессі Племонс був визнаний найкращим актором за роботу у фільмі “Види доброти” Йоргоса Лантімоса. Рецензію на фільм “Види доброти” читайте за посиланням.

“Види доброти”

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%