Новини кіно та ТБ

Що їсти, коли немає світла: 5 лайфхаків від Даші Малахової

today12 Листопада, 2022 239

Background
share close

Як організувати харчування сім’ї, коли постійно вимикають світло? Своїм досвідом поділилася Даша Малахова

Нема світла
Даша Малахова розповіла, як організувати харчування родини, коли постійно вимикають світло © facebook_Даша Малахова/freepik.com
Колись Даша Малахова була ведучою популярного кулінарного шоу. Зараз вона займається театром, фермою та власною школу. Але, звісно, любов до приготування їжі нікуди не зникла. Тому досить логічно, що на її новому ютюб-каналі “45” з’явилося відео під назвою “Рецепти, вимкнули світло”.В ньому Даша поділилася не стільки рецептами, скільки лайфхаками, як організувати харчування родини в умовах, коли постійно вимикають світло. При цьому зробити це так, щоб залишилися дуже світлі спогади про ці в прямому смислі темні часи.

 

Нам намагаються зіпсувати нормальне життя і дати відчуття того, що в нас щось віднімають. Щоб змусити щось робити. Якщо від мене забрати кухню, це може зіпсувати мені настрій, і навіть життя”, —

відверто розповідає Даша Малахова.

Але з такими лайфхаками наші кухні залишаться при нас. Отже, як організувати харчування вдома, коли постійно вимикають світло? Дієві та перевірені поради від Даші Малахової.

  • Закупи продукти, які можна їсти без приготування

Банан, кефір та печиво — чудовий сніданок.  Морква +сметан чи йогурт — відмінний перекус.

 

Їжу не обов’язково готувати, щоб їсти”, —

запевняє Даша Малахова.

Нема світла

Існує багато продуктів, які не потребують приготування © freepik.com

 

  • Готуй каші, які не потрібно варити

У гречки є така чудодійна властивість. Якщо звечора залити її звичайною холодною водою, зранку у тебе буде готова каша. Якщо буде світло, її можна підігріти. Якщо не буде, можна запросто з’їсти і так, адже каша буде комфортної кімнатної температури.

Це ж саме можна зробити і з кус-кусом. Якщо буде гаряча вода в термосі, його взагалі можна запарити на 10 хвилин — і каша готова. Якщо ні, можна так само, як і гречку, залити холодною водою — і зранку буде готова та смачна каша. В неї, за бажанням, можна додати насіння, горіхи, родзинки, мед тощо.

  • Коли є світло, роби заготовки та побільше готуй

Коли вмикають світло, Даша Малахова варить багато смачного бульйону. Для його приготування бере гарного півника та всілякі рештки (як зізнається Даша, вона нічого не викидає на кухні). Тому в бульйон можуть “полетіти” хвостики від перців, шматочки яблук, стебла петрушки. Потім готовий бульйон вона переливає в зіп-пакети, які складає в морозильну камеру. Коли з’являється світло, зміст одного такого пакету відправляється в каструлю. З нього можна дуже швидко зварити суп або вкинути туди пельмені. Вийде поживна та смачна страва за лічені хвилини.

Також Даша любить тушкувати м’ясо в товстостінній каструлі з овочами. Саме в такому посуді воно тушкується у власному соці, тому не може пересушитися, як це може статися, коли м’ясо запікається у фользі.

Потім це тушковане м’ясо можна додавати до інших страв, до тієї ж гречки. Можна просто нарізати, як буженину, і їсти з бутербродами.

Також Даша радить, коли є світло, наготувати котлет і розкласти їх по маленьких контейнерах. Коли буде потреба, такий контейнер можна дістати з холодильника. Коли він трохи постоїть, то котлети розмерзнуться і стануть кімнатної температури. Можна з задоволенням їсти!

  • Навари багато яєць

Вони можуть досить добре зберігатися кілька днів навіть під час постійних відключень світла. Їх можна просто їсти з кашею чи хлібом, або можна нашвидкуруч зробити якийсь салат.

 

Нема світла

Декілька хвилин над свічкою – і у тебе в чашці гаряча кава © freepik.com

 

  • Підігрівай вино або каву на свічці

Даша впевнена, що потрібно романтизувати навіть такі неприємні моменти у житті, як зараз. Трохи романтики нікому з нас не завадить, особливо в холодні осінні вечори. Тому Даша радить по вечорах балувати себе глінтвейном. Для цього потрібно просто підігріти червоне або біле вино на свічці, додавши до нього улюблені спеції та мед. Те ж саме можна зробити з охололою кавою. Романтика військового часу – вона така.

 

Проблеми є, але вони дійсно не в приготуванні супу. Це не повинно впливати на наш дух”, —

резюмує Даша Малахова.

 

І з нею важко не погодитися.

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%