Новини кіно та ТБ

Стрічка про Назарія Яремчука стала найкасовішим документальним фільмом в Україні

today29 Серпня, 2024 17

Background
share close

Документальний фільм “Яремчук: Незрівнянний світ краси” став найкасофішим українським фільмом свого жанру. Це стало відомо за результатами третього вікенду прокату фільму.

За три вікенди у прокаті документальна біографічна стрічка “Яремчук: Незрівнянний світ краси” зібрала 9,9 мільйона гривень. Фільм подивились майже 63 тисячі глядачів. Прокат фільму триває. Бюджет стрічки – 2,5 мільйона гривень, повідомляє Суспільне з посиланням на керівницю напряму кінотеатральної дистрибуції FILM.UA Group Надію Коротушку.

Фільм про співака Назарія Яремчука обігнав попереднього рекордсмена за касовими зборами – оскароносний фільм Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі”, який зібрав 9 мільйонів гривень у прокаті.

Ініціаторкою фільму “Яремчук: Незрівняний світ краси” була донька Назарія Марія Яремчук. Під час виробництва вона надала родинні архіви, які команда авторів підбирала під сюжет, розповів Суспільному продюсер фільму Максим Сердюк. Також автори шукали додаткові відео у Центральному державному архіві, як ось фільм-мюзикл “Червона рута”.

На думку авторів, фільм “Яремчук: Незрівнянний світ краси” — це біографічна драма, у якій можна прослідкувати не тільки ріст та розвиток самої постаті артиста, а й країни загалом.

“Ми можемо прослідкувати в історії України, як вона тісно пов’язана з ним. Усі події, які відбувалися в 60-ті, 70-ті, 80-ті, всі йшли поруч з постаттю Яремчука. Це і “Відлига”, вони сформували сцену і зробили ВІА “Смерічка”, це і настання незалежності. Ми розповідаємо, як він виступав і був членом “Червоної рути”, яка проходила у Чернівцях, і як він виступав у Чорнобилі для ліквідаторів. Це все важливі події й він був у них”, — розповів в інтерв’ю Суспільному продюсер фільму Максим Сердюк.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%