Новини кіно та ТБ

Український фільм “Медовий місяць” про російську окупацію показали на Венеційському кінофестивалі

today3 Вересня, 2024 11

Background
share close

На Венеційському кінофестивалі відбулася премʼєра стрічки Жанни Озірної “Медовий місяць”. Фільм розповідає про пару закоханих, яка застрягла у квартирі на Київщині під час російської окупації.

З 28 серпня по 7 вересня у Лідо в Італії проходить 81-й щорічний міжнародний Венеційський кінофестиваль. 2 вересня в програмі Biennale College Cinema відбулася світова премʼєра повнометражного дебюту української режисерки Жанни Озірної “Медовий місяць”, повідомляє Еспресо з посиланням на соцмережі фільму.

Фільм розповідає про молоду пару, яка застрягла у своїй квартирі в передмісті Києва під час російської окупації. Це психологічна драма з елементами трилеру.

“Дія стрічки виробництва української кінокомпанії Toy Cinema відбувається у квартирі у маленькому містечку поблизу Києва, де мешкає пара 30-річних закоханих, Тарас і Оля. Вони проводять першу ніч у своїй новій квартирі. На світанку їх будять вибухи. Подружжя опиняється у пастці окупації у квартирі без електрики, води та мобільного зв’язку. Протягом наступних п’яти днів Тарас і Оля досліджуватимуть чорну безодню справжньої інтимності між двома людьми у ситуації смертельної загрози”, – описують свій фільм його творці в instagram.

Biennale College Cinema також профінансувала стрічку. Як розповіла режисерка в інтервʼю “Суспільному“, вона подала проєкт на Biennale College Cinema і потрапила в загальний список із дванадцяти проєктів. Після 10-денного воркшопу у Венеції відібрали 4 проєкти і запросили на наступний воркшоп, під час якого авторка фільму мала написати другий драфт сценарію, а продюсер — скласти фінансовий план. Фільм отримав фінансування у 200 тис. євро – втричі менше, ніж коштує стандартне авторське кіно в Україні.

“За умовами, якщо ти отримуєш гроші, влітку наступного року вже маєш закінчити фільм, до Венеційського кінофестивалю. Уяви собі: влітку 2023-го в мене майже нічого не було, а наступного березня вже були зйомки. І це дебют за 8 мільйонів гривень”, – поділилась Озірна.

Вихід фільму у національний прокат планується у 2025 році.

 

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%