Музичні новини

“Антитіла” презентували переспів пісні Скрябіна “Чорнобиль форева” (АУДІО)

today31 Січня, 2022 601

Background
share close

Відомий український гурт “Антитіла” записав кавер пісні “Чорнобиль форева”, що стала саундтреком фільму “Я, “Побєда” і Берлін” за повістю Кузьми Скрябіна. Прем’єру стрічки в кінотеатрах заплановано на 24 березня 2022 року.

Українські виконавці записали 16 кавер-версій хітів легендарного гурту “Скрябін” які можна буде почути в пригодницькому комедійному роуд-муві “Я, “Побєда” і Берлін”. Історію з однойменної повісті лідера гурту Андрія Кузьменка зафільмувала кінокомпанія Star Media, пише Шоубіз 24.

У 2000 році Андрій Кузьменко опублікував пісню “Чорнобиль форева”. Вона надзвичайно філософська, як і більшість його пісень. Зокрема, є актуальною й до сьогодні.

Уривок тексту з пісні:

“не ламай, не пиляй, не рубай
гілку, на якій сам сидиш
не чекай, не мовчи – хто мовчить
дочекається таки біди
не сміти і не плюй до ріки –
за водою ше прийдеш не раз
ти живеш і підеш – залиши
за собою хоч якесь життя”

Дати друге життя треку для майбутнього роуд-муві вирішив бенд “Антитіла”. Учасники гурту не пішли простим шляхом, обравши, може й не найвідоміший трек для запису каверу, проте доклали максимум зусиль, аби сингл відгукнувся в серцях як сучасної молоді, так і тих, хто виріс на піснях “Скрябіна”.

За словами Тараса Тополі, лідера гурту “Антитіла”, “Чорнобиль форева” – це пісня, мабуть, його 5 – 6 класів. Саме в цей час він познайомився з творчістю Андрія Кузьменка і гурту “Скрябін”.

“Після цієї пісні я заслухав до дірок альбом “Модна країна”, а далі “Птахи”, “Мова риб”, “Хробак”, “Стриптиз”. А у 12 років мені подарували мій перший синтезатор і одна з перших пісень, яку я підібрав на ньому була “Чорнобиль Форева”, – згадав він.

Знаково, що через 24 роки після цих подій нам запропонували переспівати саме її. Тим більше, що у нашому арсеналі є досвід пісні “Люди як кораблі”, яку ми виконуємо на кожному концерті в пам’ять про Кузьму”, – поділився Тополя.

Слухайте пісню Антитіла – Чорнобиль форева (із к/ф “Я, “Побєда” і Берлін”):

Дивіться тизер-трейлер фільму “Я, “Побєда” і Берлін”:

Нагадаємо, що раніше MONATIK, БЕZ ОБМЕЖЕНЬ, Alina Pash та DZIDZIO вже презентували власні версії пісень гурту “Скрябін”, які органічно доповнили веселу та авантюрну атмосферу фільму “Я, “Побєда” і Берлін”.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%