Музичні новини

Гурт “Пиріг і Батіг” випустив атмосферний кліп на пісню “Мовчи” (ВІДЕО)

today27 Вересня, 2024 37

Background
share close

Пісню на вірш українського поета Євгена Плужника гурт “Пиріг і Батіг” випустив ще у травні. Зараз музиканти презентували кліп на цю композицію.

Режисеркою відео стала Дарина Ши. Вона розповідає, що “Мовчи” є стилізованим продовженням відео їхньої попередньої співпраці з гуртом — “І Гріховна і свята”, інформує Лірум.

Трек “Мовчи” вийшов у межах альбому-триптиха “Замордовані”. Подзвін перший. За задумом авторів, сама назва вже натякає на трагічні речі, які траплялися з Україною та її митцями. Тому для цього альбому використали тексти українських поетів, що були замордовані під час радянського режиму.

“Мовчи” — вишукана інтимна лірика від Євгена Плужника. Внутрішній монолог романтика, що, мандруючи спогадами, занотовує се все на уявнім листі, адресованому минулому… Отакі от асоціації виникли від сеї поезії, і, зрештою, вони неабияк вплинули на музичне опрацювання. Тому й вирішили розпочати сей твір зі звуків поїзда, аби натякнути на початок сих споминальних мандрів…” — коментує трек лідер гурту “Пиріг і Батіг” Мар’ян Пирожок.

Режисерка кліпу Дарина Ши каже, що у відео є все, чого не може не бути — творчість, любов, жінка і смерть:

“Я дуже втішена, що маю змогу знімати відео для улюблених “Пиріг і Батіг”, з декількох причин: маю волю у вигадуванні візуальної частини й усі мої вигадки вітаються хлопцями; насолоджуюся музикою, яку роблять хлопці й саме музика мене надихає і підштовхує робити, те, що я роблю, не через примус, а через натхнення; можу насолоджуватися результатом, бо саме так і хотіла, і я вдячна Мар’янчику, що мої крила, які є на початку створення ідеї, залишаються такими самими великими, як і після здачі готового відео”.

Дивіться кліп Пиріг і Батіг — Мовчи:

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%