Музичні новини

“Як картина Далі”: Jamala презентувала кліп на старовинну кримськотатарську пісню (ВІДЕО)

today29 Вересня, 2024 19

Background
share close

Українська співачка кримськотатарського походження Джамала випустила кліп на містичну старовинну народну пісню з міста Акмесджит (Сімферополь) “ARAFAT DAĞINDAN”. Вона стала однією з небагатьох, що присвячена релігії.

Про це співачка повідомила на своїй сторінці у Facebook, інформує Суспільне Крим.

“Спогади — це все, що в нас залишається. Пам’ять про людей, речі, місця, які робили нас щасливими. Сповідь собі, розповідь, молитва або мантра”, — прокоментувала пісню Джамала.

Вона згадала день, коли її прабабуся Назилхан померла.

“Вона прокинулась та запитала у моєї мами, а який сьогодні день? “Бугунь джума (сьогодні п’ятниця). Сьогодні я помру”. Вона попросила маму зробити їй іфахаш і з’їла всю порцію. Потім, покликала сусідку, прочитали з нею молитву і вона померла”, — пригадала співачка.

Джамала наголосила, що пишається цією піснею та кліпом.

“Це відео, як коштовна річ, яку ти одягаєш на найкращі свята або важливі події. Як картина Сальвадора Далі, сповнена змісту, філософії та душі”, — зазначила кримська татарка.

Ця пісня на релігійну тематику має філософський, глибокий та драматичний підтекст.

“Сходить з гори Арафат прочан білий потік. А на серці моїм печаль чорна лежить. Піду, зійду і я на вершину гір — нанесу твоє ім’я на могильний камінь свій”, — звучать слова пісні в українському перекладі.

До речі, у відео присутні архівні кадри Джамали з Криму.

Дивіться кліп Jamala – ARAFAT DAĞINDAN:

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%