Музичні новини

Продюсер Андрій Кириченко випустив альбом електронної музики, присвячений Марії Примаченко

today28 Лютого, 2024 64 1

Background
share close

Електронний продюсер Андрій Кириченко випустив альбом MARIA. Платівка присвячена творчості відомої української художниці Марії Примаченко.

Андрій Кириченко називає свій альбом “звуковим святом життя”, у якому можна почути “яскраву палітру намальованих Марією пейзажів”. Також в анонсі він згадує творчу спадщину художниці, яка згоріла через війну: на другий день повномасштабного вторгнення росіяни знищили Іванківський історико-краєзнавчий музей, де зберігалися картини Примаченко. Частину колекції вдалося врятувати, пише Суспільне Культура.

“Образи її «наївного мистецтва» апелюють до дивовижних архетипних просторів, які відтворюють як національну ідентичність, так і особисті прагнення Марії, віру в силу любові, добра й усього прекрасного, що нас оточує. У її роботах можна знайти візуальні атрибути сільського життя, української етніки, дивовижних тварин, квітів і навіть зоряних небесних тіл. Я відчуваю потужні відгомони її підходів у власній філософії й хотів створити амальгаму звукових текстур, яка могла б донести це до слухача”, — пояснив Кириченко.

Слухайте альбом Андрія Кириченка – MARIA:

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%