Музичні новини

Руслана презентувала музичний фільм “Різдвяний сон”

today8 Січня, 2022 491 5

Background
share close

Ідея проекту виникала у співачки після того, як вона побачила сон у різдвяну ніч

Руслана
Руслана  © facebook.com/ruslana.lyzhychko.5
Українська співачка Руслана представила фільм “Різдвяний сон”, у якому виконала 5 найпопулярніших колядок у стилі колискових.

Як розповіла артистка на фейсбуці, ідея створити різдвяний проект у формі колискових прийшла після того, як вона одного разу побачила у різдвяну ніч сон. У фільмі співачка втілила враження від етнографічних експедицій.

І це – Різдво у стилі колискової. Музичну основу фільму складають 5 знакових пісень, з кожною з яких у мене своя історія. Це перш за все “Тиха Ніч”, одна з моїх перших коляд, з якою я перемогла у 1996 році на Слов’янському Базарі. Це — Утішмося”, версія однієї з найпопулярніших давньоєвропейських коляд God Rest Ye Merry Gentlemen з українською лірикою легендарного Богдана Стельмаха. Це “Різдвяний Плєс”, гуцульська коляда, яку ми віднайшли високо в горах, і не втомлюємося створювати нові версії з її лейтмотивом. Це – “Нова Радість”, у трактовці мого великого друга і однодумця Василя Кондратюка, який з небес спостерігає за нашими різдвяними приготуваннями і святом, яке він дуже любив. І, звичайно, “Добрий вечір”, коляда, без якої я не уявляю Українського Різдва!

— розповіла Руслана

Руслана також зізналася, що самостійно створювала аранжування, а записати композиції запросила всесвітньо відомого скрипаля-віртуоза Василя Попадюка та цимбаліста оркестру НАОНІ Андрія Войчука.

 

 

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%