Музичні новини

Скандал на Нацвідборі: Alina Pash звинуватила Kalush у плагіаті

today26 Січня, 2022 710

Background
share close

Між учасниками Нацвідбору на Євробачення Alina Pash та гуртом Kalush спалахнув скандал. Співачка звинуватила конкурентів по конкурсу у плагіаті. Kalush відповіли.

Alina Pash звинуватила гурт Kalush у копіюванні її музики. У коментарях під відео із Щедрівкою на сторінці Kalush вона зауважила, що колектив використав музичний мотив із її пісні Bosorkanya. Скандальний коментар одразу підхопила Instagram-сторінка Eurovision.ua, що активно розповідає про Євробачення і Нацвідбір. На сторінці порівняли фрагменти із записів Kalush та Bosorkanya, пише НВ Life.

У коментарях під цим постом Kalush відреагували на звинувачення.

“Йо, в цій щедрівці схожий контрабас, ок, но це не наш трек) це щедрівка, то шо слова народні нікого не смущає?”, — залишили учасники гурту коментар.

Під коментарем Kalush розвернулася ціла дискусія: “Конкуренція”, “Хлопці, я в вас вірю, сподіваюся що це реально просто збіг обставин”, “Та як не смущає, взагалі фейспалм на фейспалмі”, “Напевно нікого не смущає, раз так говорять, на мене в ціх двох пісня схожості взагалі немає” тощо.

Нагадаємо, це вже другий скандал на українському нацвідборі на Євробачення за кілька днів. Один із учасників лонгліста, що не потрапив до фіналу, зауважив, що пісня LAUD — Head Under Water була викладена у Мережі за кілька років до офіційного релізу. У результаті LAUD був дискваліфікований, а його місце у вісімці зайняв соул-співак Barleben.

Фінал Нацвідбору на Євробачення 2022 відбудеться в Україні 12 лютого у концертному залі Національного авіаційного університету. Цього року за організацію відповідає UA: Суспільне разом із компанією Friends Production. У фіналі виступить вісім виконавців. Переможців обиратиме журі та глядачі.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%