Музичні новини

Український реп живий: 30 реп виконавців випустили нові треки, об’єднані під одним хештегом #RapinPeaceUA

today4 Серпня, 2020 900

Background
share close

3 серпня понад 30 українських реп-виконавців випустили нові треки, об’єднані під одним хештегом #RapinPeaceUA. Так вони вирішили показати, що реп в Україні живий.

23 червня у виданні Bird In Fligh з’явилася стаття директора PR агентства “Много Воды” Саші Варениці. У ній він назвав український реп — безперспективним жанром. Наступного дня редактор Rap.ua Михайло Правильний опублікував свою колонку-відповідь, де не погодився з думкою колеги, нагадує Hromadske.

Ці матеріали породили дискусію у соцмережах між реперами, слухачами та журналістами.

Тепер, через 40 днів після статті Варениці, артисти вирішили влаштувати «поминки» українського репу.

Так, чи не головна хіп-хоп артистка сучасної української сцени alyona alyona випустила 6-хвилинний трек “Стержень” з KALUSH, OTOY, Білий Бо, Шершень, DYKTOR та Дядя Вова.

Дивіться кліп alyona alyona – Стержень (feat. KALUSH, OTOY, Білий Бо, Шершень, DYKTOR, Дядя Вова):

 

“40 днів тому вийшла чергова колонка про смерть української реп музики. Ми всі то прочитали і вирішили вже нарешті поховати той реп та справити по ньому поминки саме сьогодні! Цього “поминального” понеділка багато українських реп-виконавців перехрестять свої творіння та випустять їх у світ”, — каже артистка.

Під усіма новими треками та кліпами репери залишатимуть хештег #RapinPeaceUA.

Окремо кліп на нову пісню “Вайб” в межах акції вже випустив гурт KALUSH.

KALUSH – Вайб:

 

У своєму Інстаграмі гурт написав: “Сьогодні день коли багато реперів об‘єднались і випускають реліз в один день, сьогодні укр хіп-хап буде гриміти на всю країну! Реп – живе!”.

До акції приєдналися також Дядя Вова & Свій Тіп, DYKTOR, XXV кадр, CRESCO, Денні Дельта, Білий Бо, ЧАКІР, VovaZiLvova, П’яний Фрешман, ДайТону, Freel та багато інших. Нові треки та кліпи вони публікують на своїх каналах в Ютубі, у соціальних мережах та стрімінгових сервісах.

Автор: FоMка Ведмеденко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%