Війна в Україні

Ліну Костенко та Валерія Залужного нагородили званням “Почесний громадянин Києва”

today10 Травня, 2024 16

Background
share close

Віталій Кличко 8 травня нагородив званням “Почесний громадянин Києва” письменницю Ліну Костенко та колишнього головнокомандувача Збройних сил Валерія Залужного.

Про це міський голова повідомив у соцмережах.

Київрада вирішила “висловити свою шану та повагу” і нагородила письменницю Ліну Костенко та генерала Валерія Залужного званням “Почесний громадянин”.

Ліна Василівна протягом багатьох років уособлює незламність та вільну й талановиту душу українців. Дух свободи та сміливості! Валерія Федоровича ми відзначали за його особисті заслуги під час оборони столиці та в захисті державного суверенітету і свободи України, – йдеться у публікації.

Відзнаки Ліні Костенко та Валерію Залужному вручили вдома у письменниці. Кличко також виклав у сторіз Instagram розмову з Костенко. Письменниця зазначила, що вперше вдячна за нагороду.

Згодом Валерій Залужний відреагував на одержання відзнаки у себе в Telegram.

Для мене велика честь бути поруч з Великою Людиною. Безмежно дякую громаді міста Київ за довіру та високу нагороду, – написав генерал та опублікував спільне фото з Ліною Костенко.

Звання “Почесний громадянин Києва” вручають за визначні заслуги у розвитку економіки та соціальної сфери міста, збагачення національної інтелектуальної і культурної спадщини, а також за громадську діяльність.

У списку почесних громадян Києва також є Боріс Джонсон, Микола Амосов, Святослав Вакарчук, Джамала, Іван Марчук, Борис Олійник, Борис Патон, Тарас Петриненко, Ада Роговцева, Богдан Ступка та інші.

Так Ліна Костенко звернулася до українців на честь присвоєння їй звання почесної громадянки Києва:

 

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%