Війна в Україні

У Лондоні встановили інсталяцію на честь загиблих українських спортсменів

today26 Липня, 2024 41

Background
share close

У Лондоні 24 липня відкрилася інсталяція, присвячена українським спортсменам, які загинули внаслідок повномасштабного російського вторгнення.

У Лондоні на Парламентській площі презентували інсталяцію в пам’ять про українських спортсменів, які загинули внаслідок повномасштабного вторгнення росії. Про це повідомило Посольство України у Сполученому Королівстві.

На інсталяції розміщене число 487, що символізує орієнтовну кількість загиблих спортсменів, а також спортивний інвентар, пофарбований у чорний колір.

У церемонії відкриття взяли участь українські спортсмени, державний міністр з питань Європи Лео Докерті, а також посли Німеччини, США і Франції, та представники Асоціації українців у Великій Британії.

Ця інсталяція є потужним нагадуванням про величезні втрати, які зазнає Україна через війну, і символом шани до тих, хто віддав своє життя заради майбутнього своєї країни, – зазначено в повідомленні.

У посольстві також повідомили, що цьогоріч на Олімпійських іграх у Парижі Україну представлятимуть лише 140 спортсменів, що є найменшою кількістю за всю історію літніх Олімпіад для України. Крім того, понад 4 тисячі українських спортсменів зараз захищають свою країну від російських загарбників.

Ми дякуємо партнерам за цю символічну ініціативу та закликаємо світову спільноту звернути увагу на жорстокість та гуманітарні злочини Росії, посилити підтримку України у боротьбі за мир і справедливість, – додали в посольстві.

 

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%