Музичні новини

Гурт The Doox випустив колискову на основі традиційної гуцульської пісні (ВІДЕО)

today7 Червня, 2024 54

Background
share close

Український гурт The Doox випустив баладу “Колискова”. Вона створена на основі традиційної гуцульської пісні.

Участь у записі також взяла фолк-співачка July Vitraniuk. Це вже четверта їхня спільна робота, пише Еспресо.

“Ми зараз з вами маємо чудову можливість для відродження української культури, в тому числі й музичної спадщини. Не потрібно бігти за Тікток трендами й охопленнями, роблячи музичний треш контент. Потрібно підіймати із забуття творіння наших предків, надихатися й робити все, щоб українська музика мала свій впізнаваний етнічний слід без московії”, – розповіли учасники гурту.

У своїй творчості гурт The Doox використовує українські етнічні духові інструменти у виконанні фронтмена Максима Бережнюка, але цього разу, вперше за десятирічну історію гурту, був використаний кларнет.

“Кожен музичний інструмент має власний шарм, якщо ним уміло й правильно користувати, а головне з любов’ю. Кларнет не виняток. Сподіваємось, що слухачі сповна насолодяться нашою колисковою й пам’ятатимуть українські традиції”, — додали в The Doox.

Дивіться кліп The Doox & July Vitraniuk – Колискова:

Гурт The Doox відомий своїми роботам “Гриць”, “Галочки”, “Три користі радості”, а також власною інтерпретацією роботи “Гаї шумлять” на вірші Павла Тичини. Гурт часто брав участь у відомих фестивалях та етно-вечірках: Atlas Weekend, Бандерштат, Країна Мрій, Трипільське коло, Vedalife, ЕтноТолока, Етносвіт, а також виступав за кордоном.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%