Музичні новини

ROXOLANA представила переспів пісні Скрябіна “Люди як кораблі” на прохання загиблого колеги (ВІДЕО)

today16 Серпня, 2022 317 5

Background
share close

Українська співачка ROXOLANA нещодавно пережила трагедію – під час ракетного удару по центру Вінниці 14 липня загинув її звукорежисер Євген Коваленко. Як розповідала раніше артистка, саме він незадовго до своєї смерті просив у неї випустити версію пісні Скрябіна “Люди як кораблі”.

Прем’єра треку “Люди як кораблі” відбулась 15 серпня – за 2 дні до дня народження Андрія Кузьменка, який би святкував 54-річчя. На наступний день після трагедії у Вінниці ROXOLANA дала невелике інтерв’ю у “Сніданку”, де ненароком зізналась, що саме 14 липня вона мала випустити хіт Кузьми. І про це її дуже просив Євген Коваленко – загиблий звукорежисер, повідомляє Шоубіз 24.

“Він завжди чекав нас за лаштунками, тобто на всіх концертних паузах ми могли перекинутись кількома словами, пожартувати. І я згадала, як ми мали 14 липня випускати пісню Кузьми “Люди як кораблі”. І я чомусь згадала, що саме він перший до мене підійшов і сказав: “Будь ласка, випусти її, тому що з першого разу я її обожнюю, вона мені дуже подобається”, – пригадувала ROXOLANA.

Варто додати, що прем’єра пісні “Люди як кораблі” вийшла подвійною, адже окрім релізу нової сучасної версії, ROXOLANA записала пісню в оркестровому аранжуванні. Попри те, що хіту вже 16 років, пісня не втратила своєї актуальності, вважає співачка.

Дивіться кліп ROXOLANA – Люди як кораблі:

“Ця пісня – одна з моїх найулюбленіших і заспівати її було моєю давньою мрією. Тому я надзвичайно вдячна представникам Кузьми, які надали нам дозвіл на виконання його пісні. Ми одразу включили її у свої виступи перед військовими і побачили, наскільки по-різному вони сприймають слова Андрія Кузьменка… Зараз – важкий час. Люди можуть почуватися розгубленими, наляканими і самотніми, але варто лише озирнутися довкола, простягнути руку і ти одразу розумієш, що поруч з тобою однодумці, які переживають те саме, що і ти, і які готові простягнути тобі руку у відповідь”, – поділилась співачка.

У відеокліпі режисера Руслана Махова зняті не професійні актори, а волонтери, медики, переселенці з окупованих територій, у кожного з яких своя нелегка особиста історія.

“У цьому світі ми, справді, всі різні, як ті кораблі – хтось може бути маленьким човником чи великим вітрильником, катером чи лайнером, але ми всі, українці, пливемо однією течією і маємо триматись разом, щоб досягти нашого берега, де нас чекає наша спільна перемога”, – переконана співачка.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%