Новини

Гітарист Queen Браян Мей взяв участь у місії NASA

today26 Вересня, 2023 64

Background
share close

Гітарист легендарного гурту британського гурту Queen, музикант і астрофізик Браян Мей взяв участь у важливій космічній місії NASA. Йдеться про отримання першого зразка ґрунту з навколоземного астероїда Бенну.

Минулої неділі космічний корабель пролетів повз Землю і відправив на неї капсулу зі зразком. Для того, аби дістати ґрунт з астероїда знадобилося сім років, інформує Слух.

Британський гітарист і астрофізик Браян Мей був частиною команди OSIRIS-Rex, яка відповідала за проведення місії. Музикант відіграв важливу роль під час взяття зразків, створивши стереоскопічні зображення з даних космічного корабля. Це дозволило команді знайти безпечне місце для посадки апарату на астероїд та взяти зразки ґрунту.

“Привіт, працівники NASA, шанувальники космосу, любителі астероїдів. Це Браян Мей з Queen, якого ви, мабуть, знаєте. Я надзвичайно пишаюся тим, що є частиною команди OSIRIS-Rex”, — сказав музикант у відеоролику, показаному на NASA TV.

Мей попросив вибачення за те, що не міг бути присутнім під час приземлення капсули через репетиції перед туром Queen. Також музикант привітав команду OSIRIS-Rex.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%