Новини

HBO випустили документальний фільм про один із найтрагічніших фестивалів в історії музики Woodstock’99

today28 Липня, 2021 86

Background
share close

Фільм Woodstock 99: Peace, Love and Rage від НВО розкриває те, як потенційно видатний фестиваль перетворився на катастрофу.

 

До фільму ввійшли архівні кадри, а також інтерв’ю з виконавцями, які виступали на Woodstock’99 із 22 по 25 липня: Moby, фронтмен Korn Джонатан Девіс, учасники гуртів The Offspring та The Roots, організатори фестивалю Майкл Ленг і Джон Шер. Режисером фільму став Гаррет Прайс. Подивитися стрічку можна на HBO Max, пише Слух.

Woodstock’99 планувався як святкування річниці легендарного фестивалю 1969 року, але була купа недопрацьовок: захід проводився на території колишньої військової бази у спеку 38°C, тіні майже не було, на території були погані умови для проживання і надвисокі ціни на їжу та воду.

Після виступів Red Hot Chili Peppers та Limp Bizkit 24 та 25 липня почалися заворушення та пожежі, більш ніж 700 осіб опинилося у лікарні з тепловим ударом, травмами, також були померлі та жертви зґвалтувань. Фестиваль вважають одним із найтрагічніших в історії музики.

Документалка у деталях відновлює цей мікс подій та переживань. Серед головних тем аналізу — сексуальне насилля над жінками, відсутність расового й гендерного розмаїття у лайнапі, агресія з боку білих чоловіків та підлітків, які складали більшість з 400 000 відвідувачів.

Фільм увійде до серії документальних фільмів Music Box від HBO, які розкажуть історії таких  музикантів, як Alanis Morissette, DMX, Juice WRLD та інших.

Дивіться трейлер фільму Woodstock 99: Peace, Love, and Rage:

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%