Новини кіно та ТБ

Дивіться тизер документального фільму про першу українську поп-зірку Назарія Яремчука (ВІДЕО)

today14 Травня, 2024 37 5

Background
share close

Дистриб’ютор FILM.UA опублікував тизер документального фільму “Яремчук: Незрівнянний світ краси”. Стрічка з’явиться на великих екранах вже у серпні цього року.

Документальна біографічна драма складається з ексклюзивних спогадів його близьких і культових діячів культури, а також з особистих щоденників та унікальних хронік. Фільм охоплює ключові події: від перемоги на конкурсі “Пісня-71” у Кремлі з піснею “Червона рута” до політичних переслідувань КДБ, загибелі Володимира Івасюка, виступів у Чорнобилі та Афганістані, повідомляє Еспресо.

Стрічка містить маловідомі факти біографії, спогади рідних, друзів і колег, сімейні архіви.

Як розповів Bazilik.media режисер фільму Артем Григорян, до створення стрічки він сам мало що знав про Назарія Яремчука.

“Знав, що він вокаліст ВІА “Смерічка” та що родом із Карпат. Під час одного з перших зідзвонів з Марією Яремчук вона поділилася з нами низкою окремих фактів з його життя: перемога у конкурсі “Пісня-71″, виступи в Чорнобилі для ліквідаторів, гастролі Америкою ще за часів СРСР, іншими унікальними подробицями його життя. І ми зрозуміли, що робимо документальний фільм про людину, через біографію якої розповідаємо історію нашої країни. Тому історичних подій, які ми згадуємо у фільмі, дуже багато”, – зазначив режисер.

Виробництвом стрічки займалася студія KNIFE! Films, творці серіалів “Спалах” та “Епізоди”.

Дивіться тизер фільму Яремчук: Незрівнянний світ краси:

Українська фестивальна премʼєра відбудеться на Миколайчук OPEN. Стрічка стане фільмом-закриттям фестивалю глядацького кіно, що проходить у місті Чернівці з 15 по 23 червня.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%