Новини кіно та ТБ

На Netflix вийшов документальний фільм про культовий поп-дует Wham!

today6 Липня, 2023 99

Background
share close

На платформі Netlix випустили документальний фільм Wham! Стрічка розповідає історію Джорджа Майкла та Ендрю Ріджлі, які з приятелів-підлітків стали зірковим дуетом.

За пʼять років існування Wham! пройшли шлях від виступів у маленьких клубах до стадіонних шоу. У 1985 році британський дует став першим західним гуртом, який провів концерт на материковому Китаї, інформує Слух.

Із документального фільму Netflix можна дізнатися багато маловідомих фактів про зірковий дует, зокрема те, що продюсеру Майклу Діну достатньо було послухати демозапис пісні Wham Rap! та фрагменти композицій Club Tropicana та Careless Whisper, аби одразу підписати контракт із молодими музикантами.

“Весь фільм —  про тимчасову природу молодості. Це щось прекрасне, але це неможливо зберегти”, — розповідає режисер фільму Кріс Сміт.

Документальний фільм поєднує архівні кадри та аудіо Джорджа Майкла (музикант помер у 2016 році) з сучасним інтерв’ю Ендрю Ріджлі. Перша версія їхньої найпопулярнішої пісні Careless Whisper їм не сподобалася, розповідає Ріджлі. Композиція була записана на американській студії Muscle Shoals продюсером Джеррі Векслером із залученням сесійних музикантів. Пісня була “порожня” і “втратила весь свій характер і суть”. Після невдалого запису Джордж сам взявся за її обробку. Він випробував 10 саксофоністів перш ніж знайшов того, хто виконав культову партію.

Також фільм торкається теми сексуальної орієнтації Джорджа Майкла. Музикант здійснив камінгаут перед своїм товаришем і колегою під час зйомок кліпу Club Tropicana. Ріджлі відмовляв Майкла розповідати про це батькам, але той із самого початку хотів розповісти все публіці. Але про те, що Джордж гей, стало відомо лише в 1998 році після його арешту за публічну розпусту.

Дивіться трейлер документального фільму WHAM!:

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%