Новини регіону

Піксель-арт на благо ЗСУ: Франківців запрошують на благодійну виставку сучасного мистецтва

today3 Листопада, 2022 80

Background
share close

В Івано-Франківську відкриється виставка сучасних художників Quick response. На огляд містян представлять роботи у жанрах QaRt, піксель-арт та Excel art. Всі кошти з продажу картин підуть на потреби ЗСУ.

Експозиція стартує 5 листопада о 15:00 у галереї “Асортиментна кімната”, що за адремою вул.Січових Стрільців, 15. Там представлять роботи митців Володимира Луканя, Ольги Бабак та Олексія Сая. Франківсці зможуть не лише ознайомитися з актуальним мистецтвом, але й придбати вподобану картину Володимира Луканя. Всі кошти з продажу будуть скеровані на потреби Збройних Сил України.

За словами організаторів, придбати твір мистецтва з благодійному метою — це не лише внесок кожного українця на підтримку армії, а й можливість отримати унікальну річ, що експонувалась у галереї.

У франківського художника й викладача мистецтва Володимира Луканя виникла ідея графічно відреагувати на виклики сучасних цифрових технологій, які міцно вкорінилися в наш візуальний простір. На думку митця, схеми QR-коду візуально присутні скрізь, але своїм виглядом не несуть інформації для глядача, а лиш для ґаджетів. Ідея ж його творів полягає в тому, щоб створювати щось для візуального сприйняття перш за все людьми.

“У QR-коді для людського ока зображено хаотичне розташування пікселів, а я пропоную в цих роботах ці пікселі вибудовувати у більш зрозумілі умовні композиції такі, як орнамент, сюжетик. Організований, а не хаотичний абстракт”, прокоментував Володимир Лукань.

Крім творів Володимира, в галереї покажуть серію робіт художниці з Харкова Ольги Бабак, яка з весни цього року живе у Франківську. Також глядачам презентують роботи номінанта премії PinchukArtCentre Олексія Сая.

Побачити всі ці твори митців франківці та гості міста зможуть до 4 січня 2023 року.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%