Новини регіону

Про варварство московитів: У Івано-Франківську покажуть благодійну вокальну докудраму “Ніколи знову”

today17 Червня, 2022 259

Background
share close

У Івано-Франківську відбудеться унікальна вокальна докудрама “Ніколи знову”. Вона розповість про звірства московських загарбників на території західної України у ХХ столітті.

Сюжет докудрами “Ніколи знову” режисера Олексія Лейбюка побудований на піснях і розповідях очевидців тих подій. Глядачі матимуть змогу дізнатися більше про похмуру сторінку української історії та виступити суддями “Небесного трибуналу”, покликаного покарати ворожого нападника.

У дійстві візьмуть участь заслужена артистка України Галини Баранкевич та співачка Ксенії Пранничук, які виконуватимуть старовинні українські і лемківські пісні. А от писемні спогади читатимуть учениці Дитячої театральної майстерні.

“Сьогодні мистецтво є ще однією зброєю у боротьбі за свободу. Воно допомагає пам’ятати історію, щоб будувати світле майбутнє. З цією метою в Івано-Франківську відбудеться вокальна докудрама з символічною назвою “Ніколи знову”. Дана мистецька постановка підіймає тему варварських вчинків, котрі чинили московські загарбники на теренах західної України у XX ст. Це десятки мільйонів жертв, жорстокі катування та знущання над українцями, які не можна забувати. Сьогодні це зло повернулося і потрібно кричати про нього, засуджувати його”, – повідомляють організатори події.

вистава ніколи знову

Під час прем’єри відбудеться презентація нового творчого проєкту Галини Баранкевич під назвою “ЕТНОФОРМАЦІЯ” та відкриття нового творчого майданчика “Простір лабораторії” в Університеті Короля Данила.

Генеральні партнери: компанія blado developer та Університет Короля Данила.

Інформаційна підтримка: радіо “Західний полюс”, канал “402”.

Прем’єра докудрами запланована 26 червня о 19:00 в Університеті Короля Данила (“Простір лабораторії”).

Купити квитки можна у касі кінотеатру “Люм’єр” (м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 3), 096 050 5051.

Усі кошти від реалізації квитків будуть передані на потреби ЗСУ.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%