Музичні новини

Гурт LUIKU та польські DIKANDA і ASANOV представили спільну пісню “Сонце на бетонних стінах” (ВІДЕО)

today17 Червня, 2022 452

Background
share close

Лідер гурту Luiku Дмитро Ципердюк запросив до співпраці польських колег: відомий фолк-колектив Dikanda та фронтмена рок-бенду Piersi Адама Асанова. Разом вони створили пісню “Сонце на бетонних стінах”.

Зворушливою піснею “Сонце на бетонних стінах” музиканти вирішили нагадати, що страждання людей в Україні досі є буденними, що їм все ще доводиться писати повідомлення з-за бетонних стін бомбосховищ під звуки сирен, які попереджають про повітряні, ракетні чи артилерійські атаки. Текст пісні побудовано на основі обміну такими повідомленнями, повідомляє прес-служба Luiku.

Це уривки з діалогів близьких людей, що перебувають у різних обставинах: на території України та інших країн. І ті, хто знаходиться під мирним небом, хочуть поділитися своїм теплом, своїм сонцем, яке осушить сльози й осліпить тих, хто руйнує наше життя, – коментує музичну роботу Дмитро Ципердюк.

Разом з тим, композиція віддає шану полякам, які без жодних запитань і сумнівів присвячують свій час і ресурси для допомоги всім, хто її потребує. Двомовність твору підкреслює зв’язок, що склався між людьми у скрутному становищі. Звичайне весняне сонце стає символом надії.

Процес створення пісні тривав 2 місяці. Для цього було задіяно 11 музикантів-інструменталістів і 6 студій звукозапису: 4 – на території України, і ще 2 – у Польщі. Автором музики та слів виступив Дмитро Ципердюк. Польська адаптація тексту – Dikanda, Adam Asanov. Одночасно з релізом композиції виконавці презентують відеокліп до неї, який має додатково збагатити та посилити меседж, що йде з України. Меседж про те, що не варто звикати і переводити на порядок денний жорстокість війни.

Дивіться відео LUIKU, DIKANDA, ASANOV – Słońce na betonowych ścianach / Сонце на бетонних стінах:

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%