Музичні новини

Христина Соловій презентувала новий кліп “До краю”, знятий у Херсоні (ВІДЕО)

today17 Вересня, 2021 269

Background
share close

Пісня – своєрідний дороговках мандрівникам, у подорожі за мрією на шляху “з країни в Україну”. Нову композицію Христини Соловій назвали “піснею русалки”. А презентована вона до Дня Херсона.

Кліп знято в рамках проєкту “Натхнення Сходу” за підтримки та фінансування USAIDS. Ініціатори та автор проєкту “Натхнення Сходу” — фундація “З країни в Україну”.

Христина Соловій стала амбасадором міста Херсон у проєкті “Натхнення Сходу”, який покликаний привернути увагу до міст на Сході та Півдні України за допомогою творчості відомих артистів. До дня міста 17 вересня співачка презентує кліп “До краю”, який знімали на Херсонському суднобудівному заводі та вулицях міста. Разом з відомим кліпмейкером Віктором Придуваловим співачка провела творче дослідження, що лягло в основу сюжету кліпу. Мета участі артистів у фестивалі – отримати нове розуміння своєї країни, а також надихати мешканців сходу на нові звершення.

“Натхнення Сходу” відкриває можливість розповісти про Херсон так, як це не зробить жоден офіційний портал міста чи відповідальний чиновник. Це можливість мовою мистецтва розповісти про Україну, яка щодня живе на вулицях та подвір’ях цих міст. Проєкт реалізується в рамках фестивалю “З країни в Україну”, що відбувається у містах Сходу та Півдня України. Подію започатковано у 2014 році, щоби допомогти громадам прифронтових міст наповнити свої міста атмосферою єдності та підтримки. Ключовою ідеєю фестивалю є формування нової української ідентичності та якісних позитивних змін в Україні.

Христина Соловій розширює власний створений фентезі-всесвіт та вводить нового персонажа – морську русалку. Її пісня є дороговказом для авантюрних душ кораблів, які заблукали в темряві буденності та самотності. Спів русалки освітлює небосхил, щоб загублені авантюристи змогли прокласти шлях з темряви до їхньої мрії. Композиція каталізує фентезі-поп звучання артиста, в основі якого вплив мрійливого дрімпоп вокалу, гітарних інді-рок рифів та мелодики українського фольку. Пісня народилась у імпровізації з Євгеном Соловій, братом співачки. Слухачі Христини знають його за співавторством у її хітах “Втікала”, “Шкідлива звичка”, “Про весну”. Спродюсував звучання треку Павло Литвиненко, відомий як клавішник “Бумбоксу” та бенду Христини. Сингл “До краю” анонсує вихід другої частини альбому “Rosa Ventorum” (з лат. “Роза вітрів”). Усього альбом складатиметься з 4 частин, які виходять окремо.

“Шлях з країни в Україну – до наших днів спільна мета багатьох поколінь українців. Мета усвідомлення себе, своєї цінності, самобутності та свого місця на світовій мапі. Це мандрівка для авантюрних пілігримів з пошуком власного шляху до мрії. Проте це історія не про один заселений круїзний лайнер, а індивідуальне плавання кожного. Усі ми різні самобутні човни великої флотилії на ім’я “Україна”. «Люди, як кораблі», – співав Скрябін. Для нього це була сумна істина. Бо корабель у відкритому морі є символом самотності проти стихії. Як і ти відчуваєш себе самотнім в океані людей. Коли, здавалося б, весь світ проти тебе. Наше життя не завжди штиль, по якому легко йти. Ти не самотній у думках, що твоя мета недосяжна. О, скільки разів я хотіла зупинитись у цій темряві. Куди я йду? Навіщо?! Та корабель, що вийшов у море – вже на півшляху до мети. Обрій перед тобою є неймовірною свободою вибору. Корабель розуміє свою міць. Тебе вже не обмежують жодне швартування у бухті чи стіни доків у верфі, жодна чужа думка як правильно триматись на воді, щоб не потонути. Це сміливо, що ти самостійно вийшов у море! І коли вже почав подорож, – перед тобою весь світ. Все можливо! Твоє майбутнє залежить лише від тебе. Зупинитись і залишитись у відкритому морі небезпечно. Рано чи пізно стихія та шторм згодують тебе глибокому дну. Дарую тобі цю пісню русалки як маяк-дороговказ. Хочу освітити твою темряву, де ти блукаєш у відкритому морі можливостей. Хочу, щоб ти побачив небосхил! Побачив вихід куди плисти. Не зупиняйся, я вірю у тебе!” – звертається до слухачів Христина Соловій.

Дивіться кліп Христина Соловій – До краю:

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%