Новини

5 неординарних способів збору коштів для потреб ЗСУ

today13 Серпня, 2022 551

Background
share close

Майстер-класи, гаражні розпродажі та стрілки для очей

Як допомогти ВСУ
Як допомогти ВСУ © Masha Raymers/pexels.com; gettyimages.com
За статистикою в Україні на 30% зменшилась кількість внесків на підтримку армії. Водночас у соцмережах ми постійно бачимо, як через один люди збирають кошти на будь-які потреби військових: від шкарпеток до пікапів.

Ми проаналізували, як вирізнятись з-поміж інших, які незвичайні формати чіпляють українців і як допомогти завдяки власним умінням та монетизувати їх в допомогу.

  1. Для сміливців

Маєш чудову фізичну форму чи відчайдушне бажання допомогти? Тоді можеш пройти тур по України чи паломницький шлях Сантьяго (Caminhos de Santiago) в підтримку благодійних проєктів.

Останній варіант здійснили Марина та Наталя і пройшли 320 км мальовничою дорогою від Порто до Сантьяго де Компостела #caminoforukraine.

Упродовж шляху дівчата збирали гроші для “Агентів крові” на забезпечення кровоспинними засобами наших захисників та Bavovna на відшив одягу ЗСУ.  За 14 днів їм вдалося зібрати понад 60 000 грн. А ще дівчата розповідали всім іншим пілігримам з усього світу про війну в Україні.

 

 

  1. Добрі посиденьки

Якщо ти маєш експертність у будь-якій сфері, володієш мистецтвом консалтингу чи бренд-просуванням у соцмережах, ти можеш запропонувати своїй аудиторії сніданок, бранч чи вечерю з тобою — в обмін на певну суму донейту.

Якщо не маєш бажання займатись таким самостійно, то запропонуй будь-якому фонду чи організації, що викликають довіру, допомогти продати твій “лот”.

Власне, ти робиш добру справу, а щасливчики отримують від тебе цінну консультацію + це допомагає і в поширенні твоїх послуг та безкоштовній рекламі.

Наприклад, в Україні працює платформа “Ментори в тилу”, де можна отримати консультації від менторів у різних сферах, а сплачені за це кошти йдуть на підтримку Збройних сил.

 

 

  1. Добро за 10 хвилин

Серед сервісу зараз досить популярні speed date послуги, оскільки час стає найбільш цінним ресурсом. Манікюр одночасно з педикюром, експрес-укладка, фотозйомки за 30 хвилин…

Ти фотограф? Запропонуй “щасливу годину”, коли зробиш портрети за 50 грн. Усього по 5 хвилин часу на нову аватарку — і за годину 600 грн ти передаси на форму для батальйону чи воду в Миколаїв.

Малюєш найрівніші стрілки? Зроби унікальну пропозицію — жовто-блакитні стрілки за донат. Як бариста — створюй на капучино оригінальні малюнки за донат.

Таким чином ти спонукаєш клієнтів наважитись скористатись твоїми послугами, дозволиш собі фотозйомку чи стрілки за доступною ціною, і одночасно допомагаєш! Креатив безмежний, головне — віра і щире бажання підтримувати Україну.

 

 

  1. Аукціони, гаражні розпродажі

Sharing is caring — маніфест сучасності. Переглянь вдома твою бібліотеку, гардероб, косметику — упевнені, ти знайдеш там безліч речей, які вже зачекались на тебе. Вистав їх у своїх соцмережах за фіксовану суму чи як лот і оголоси, куди направляєш кошти з продажу. А можеш організувати із сусідами гаражні розпродажі вашого мікрорайону чи двору і залучити дітей до творчості.

Якщо 82-річна бабуся з Кропивницького продає свої речі, щоб купити шкарпетки бійцям, то і в тебе точно вийде!

 

 

  1. Майстер-класи/лекції

Усіх розчулило відео, коли маленька чемпіонка з шахів принесла гроші Сергію Притулі за виграшні партії в парку. Ділитися своїми знаннями за донейт чудово прокачає тебе саму. До прикладу, ти можеш організувати лекцію чи майстер-клас з літератури, історії тощо, як це зробили Оля та Саша.

У своєму місті дівчата організовують лекцію-бесіду і діляться знаннями про етностиль та український спадок без кліше. Частину коштів переказують на відшив зимового одягу військовим до проєкту “Бавовна”. Він допомагає збирати кошти на одяг волонтерам чи військовим, у яких не має такої змоги. Якщо хочеш підтримати проєкт, заходь на сайт, обирай товар та натискай кнопку “Підвісити одяг” — так ти даєш змогу відшити саме цю позицію заздалегідь для військового.

 

 

 

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%