Новини кіно та ТБ

Найкращі фільми про героїв Української повстанської армії

today18 Жовтня, 2022 490 1

Background
share close

14 жовтня вважається символічним днем, коли заснували Українську повстанську армію. Бійці УПА боролися одразу проти двох режимів: сталінського та гітлерівського. А головною метою ОУН УПА була незалежність України. Якщо тобі цікава ця тема і ти хочеш поринути у світ почуттів захисників Української державності у середині минулого століття — тоді лови п’ятірку найкращих фільмів, присвячених УПА.

Білий птах з чорною міткою

У прикордонному українському селищі мешкає багатодітна родина Леся Звонаря. Розійшлися шляхи його синів: Петро приєднався до Червоної Армії, Орест подався до бандитів-націоналістів, молодший залишився осторонь. Але не раз зустрінуться вони і не раз перетнуться їхні долі – то в любові до попової доньки, то в горах зі зброєю в руках… Події фільму відбуваються у 1937-1947 роках.

Червоний

Доля звела в одному таборі українського повстанця Данила Червоного та радянського льотчика Віктора Гурова. Червоний — із заходу України. Гурів – зі сходу. Але батьківщина в них одна, незважаючи на різницю в ідеалах. Зрозумівши це, двоє українських ув’язнених разом намагаються протистояти репресіям начальника табору та роблять відчайдушну, але відважну спробу вирватися на волю, піднявши у таборі справжнє повстання.

Нескорений

В основі фільму лежить доля Романа Шухевича, українського політичного та військового діяча.

Жива

1949 рік. У важкодоступних районах Карпат загін МДБ полює на останніх уцілілих повстанців. Молода дівчина Анна, рятуючись від переслідувань, потрапляє до табору повстанців. Там вона зустрічає друга дитинства Ніко. Несподівана облава змушує повстанців розділитись на малі відділи та бігти.

 Один у полі воїн

Фільм розповідає про події Другої світової війни в одному із прикарпатських сіл Західної України. Розвідник Роман Карпенюк отримує триденну відпустку до рідного села, щоб зустрітися з нареченою. Але на дорозі у нього стоїть уповноважений НКВС, провідник українських повстанців та банда мародера Кривого, до чиїх рук потрапляє Аннічка…


 

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%