Новини кіно та ТБ

Премія “Золота дзиґа”: за дизайн найкращого костюма для фільму “Памфір”

today21 Вересня, 2023 69

Background
share close

Марія Квітка здобула нагороду в номінації “Найкращий дизайн костюмів” на Сьомій кінопремії “Золота дзиґа”. Вона розробляла костюми для кінострічки режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука “Памфір”.

Українська співачка та дизайнерка Марія Квітка отримала “Золоту дзиґу” за найкращий костюм. Про це повідомила Українська кіноакадемія на своїй фейсбук-сторінці.

Кінострічка “Памфір” режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука здобула ще дві нагороди на VII Кінопремії “Золота дзиґа” – “За найкращий костюм” та “За найкращий грим”.

Премію за найкращий грим отримала Марія Пілунська. Вона вже вдруге за вересень нагороджена в цій номінації. На Шостій церемонії Золотої дзиґи жінка перемогла у категорії “Найкращий грим” за свою роботу у фільмі “Стоп-земля”.

Марія Квітка – це українська співачка, фольклористка та художниця з костюмів. Розпочала свій творчий шлях приблизно 10 років тому як дослідниця Музею Гончара. Першим повнометражним фільмом, для якого Марія створила костюми, став “Чорний ворон” — історична драма за мотивами однойменного роману Василя Шкляра.

Нагадаємо, що “Золота дзиґа” це українська національна кінопремія, що присуджується за професійні досягнення у розвитку українського кінематографа з 2017 року. Головним символом є статуетка, яка символізує стрімкий та невпинний розвиток кіно.

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%