Новини кіно та ТБ

Саундтрек до фільму “Фуріоза: Шалений Макс. Сага” створили за допомогою ШІ

today5 Червня, 2024 76

Background
share close

Композитор фільму “Фуріоза: Шалений Макс. Сага” Том Голкенборґ використовував штучний інтелект, коли створював саундтрек до стрічки. Зокрема, йдеться про дипфейк-голоси.

Голкенборґ зазначає, що працював із ШІ, щоб зробити дипфейк-голоси з іншого голосу, повідомляє Суспільне Культура з посиланням на Variety.

“Насправді я використовував ШІ не для створення голосів, але що поробиш, якщо програма так побачила мій запит “Що буде, якщо джерелом звуку буде барабан, але у підсумку ми маємо почути електричну гітару?” Тож це була щаслива випадковість, яку ми використали у всій партитурі”, — пояснює він.

Також композитор розповів, що намагався зробити музику стриманішою. Тому протягом перших шести хвилин фільму вона взагалі відсутня.

У фільмі він також використав, синтезатор бренду Buchla, вірменський духовий інструмент дудук та австралійський духовий інструмент диджеріду.

Нагадаємо, “Фуріоза: Шалений Макс. Сага” — постапокаліптичний бойовик австралійського режисера Джорджа Міллера, приквел фільму “Шалений Макс: Дорога гніву”. Його прем’єра відбулася 24 травня 2024 року. Роль Фуріоси у фільмі зіграла Аня Тейлор-Джой.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%