Новини кіно та ТБ

Шон Пенн створить документальний фільм про українського льотчика “Джуса”

today24 Листопада, 2023 37

Background
share close

Американський актор Шон Пенн – давній друг України. Він відзняв  фільм “Суперсила” про боротьбу України з агресором, а тепер готується до знімання документалки про Андрія “Джуса” Пільщикова – легендарного українського пілота, який трагічно загинув в серпні цього року, коли на Житомирщині зіткнулися навчально-бойові літаки Л-39.

Повідомляється, що пам’ять “Джуса” вшанував Національний музей авіації та космонавтики США: його ім’я викарбували на меморіальній стіні. Це єдиний українець з подібною відзнакою.

“УКРАЇНЦІ ТА АМЕРИКАНЦІ ЗАПАМ’ЯТАЮТЬ ЙОГО ЯК ОДНОГО З НАЙУСПІШНІШИХ АВІАТОРІВ 21-ГО СТОЛІТТЯ ТА ЯК ГЕРОЯ”, – ПИШУТЬ ПРО “ДЖУСА” НА ОФІЦІЙНОМУ САЙТІ МУЗЕЮ.

Андрій 'Джус' Пільщиков - фото 584452
Андрій “Джус” Пільщиков / Фото БУКВИ

 

Чому ж американці з теплом згадують Андрія? Виявляється, хлопець неодноразово брав участь у міжнародних навчаннях, наприклад, “Чисте небо-2018”, або візит на авіабазу Фресно. “Джус” був активно залучений до планування та проведення навчань, пишуть ЗМІ.

Віддати шану “Джусу” планує й Шон Пенн. Мама Андрія Лілія Авер’янова розповіла, що зустрічалась з зіркою в столиці України.

“Нещодавно у Києві ми зустрічались з зірковим актором та кінопродюсером Шоном Пенном, який не тільки згадав про свого друга “Джуса” у присвяті до фільму “Суперсила”, але і готує матеріал до документального фільму про нього”, – каже жінка.

Вона додає: Андрій, як ніхто інший, вмів дружити, вмів підтримувати контакти з дуже цікавими людьми.

 

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%