Музичні новини

День вишиванки: Злата Огнєвіч показала магічну сорочку, яку для неї вишивали за ритуалом

today20 Травня, 2021 315

Background
share close

Сьогодні, 20 травня, у День вишиванки, на прохання сайту ТСН.ua українська співачка, “Холостячка” Злата Огнєвіч ексклюзивно показала свою колекцію.

Як зізналася виконавиця, вона обожнює розшиті сорочки з дитинства. Наразі колекція Злати налічує чотири вишиванки. Огнєвіч поділилася, що все розпочалося з того, що вона придбала собі старовинну вишиванку з Полтавщини.

“Моя колекція з’явилася випадково. Все розпочалося з вишиванки, їй понад 100 років. Вона з Полтавщини і вона була першою вишиванкою, яку я купила на свої зароблені студентські гроші і співала у ній у київській філармонії”, – зазначила артистка.

Потім українські бренди почали дарувати зірці свої вишиванки. Так, у колекції Злати є сорочки від Varenyky Fashion та дизайнерки Vita Kin. Також Злата розповіла й про особливу вишиванку, яку їй зробили до дня народження.

“У мене є ще одна вишиванка, магічна, я б сказала. Тому що мені її подарували на день народження, її вишивали три майстрині, впродовж трьох місяців. І коли вишивали, промовляли особливі обереги, тому вона має певну магію”, – поділилася артистка.

Зазначимо, що День вишиванки щороку святкують у третій четвер травня. Це міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Воно не прив’язане до жодного державного чи релігійного.

 

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%