Музичні новини

Гурт “Циферблат” зобразив події повісті Ольги Кобилянської у новому кліпі “Земля”

today10 Травня, 2022 331

Background
share close

Київський гурт “Циферблат” презентував нову пісню та кліп “Земля” за мотивами повісті Ольги Кобилянської. Режисером виступив Семен Мозговий, який зняв той самий кліп співачки Стасік “Колискова для ворога”.

​Автор пісень і вокаліст Даніїл Лещинський розповів, що написав “Землю” під впливом перегляду однойменної вистави у київському театрі ім. Франка, і кліп — спроба зобразити її головні події, інформує Слух.

У повісті Ольга Кобилянська, опираючись на біблійний мотив про Каїна й Авеля, через призму братовбивства в селянській родині розкриває тему влади землі над людиною. У кліпі ролі братів виконали учасники гурту — брати Данило та Валентин.

“Основним лейтмотивом є заздрість та амбівалентність молодшого брата до старшого. Нам із братом це якраз знайомо.

Я завжди був “молодшенький”, закомплексованіший. Тож і граю молодшого брата, зображаючи його ницим та змарнілим, слабким персонажем.

Валя грає статурного, впевненого в собі чолов’ягу, який от-от одружиться зі своєю коханою та вагітною дівчиною, але спочатку має пройти військову службу”, — каже Даніїл Лещинський.

“Земля” записана на студії Revet Sound під керівництво саундпродюсера Сергія Любинського та за участі барабанщика гурту Vivienne Mort Гліба Проціва. Слухайте на цифрових платформах: Apple MusicSpotifyYouTube MusicDeezer.

Дивіться кліп Циферблат – Земля:

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%