Музичні новини

Гурт R.E.M. виступив у повному складі вперше за майже 30 років

today17 Червня, 2024 16

Background
share close

Легендарний американський гурт R.E.M. вперше за майже 30 років з’явився на сцені у повному складі. Артисти виступили на церемонії введення до Зали слави авторів пісень у Нью-Йорку.

Востаннє четвірка, у складі якої фронтмен Майкл Стайп, гітарист Пітер Бак, басист Майк Міллз та барабанник Білл Беррі, відіграла свій концерт у 1995 році. Зараз вони виступили зі своїм хітом 1991 року “Losing my Religion”, пише Uniat Lite з посиланням на Independent.

R.E.M. внесли до Зали слави авторів пісень. Лідер гурту виголосив емоційну промову зі сцени. В ній він нагадав про надзвичайну музику колективу та дружбу між музикантами.

“Писати пісні і мати каталог робіт, якими ми всі пишаємося, який буде доступний для всього світу до кінця наших днів – це, безумовно, найважливіший аспект того, що ми зробили. Друге – це те, що нам вдавалося робити це всі ці десятиліття і залишатися друзями – і не просто друзями, а близькими друзями”, – наголосив Стайп.

Гурт був сформований у штаті Джорджія, США, коли учасники ще були студентами. R.E.M. за час свого існування пройшов шлях від культового інді-гурту до одного з найбільш популярних рок-колективів 1990-х років. Серед їхніх найвідоміших пісень “Everybody Hurts”, “The One I Love”, “Man On The Moon”.

Колектив розпався у 1997 році після того, як у барабанника Беррі стався розрив аневризми мозку під час виступу на сцені. Інші учасники продовжували виступати, але вже як тріо. Вони давали концерти до 2011 року, після чого гурт остаточно припинив свою діяльність.

Раніше гітарист Бак пояснив, як музикантам вдавалося зберігати дружбу та співпрацювати стільки років. За його словами, вони все зробили вчасно, а їхня творчість назавжди залишилася в пам’яті прихильників.

“Ми розійшлися вчасно. Ми розійшлися в потрібний момент. Чудовий альбом, чудовий тур, розходимося по домівках”, – поділився Пітер в інтерв’ю для CBS.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%