Музичні новини

Хіт The Killers став найпродаванішою піснею Великобританії так і не очоливши чарти

today9 Травня, 2024 22 2

Background
share close

Пісня Mr. Brightside британського інді-рок-гурту The Killers стала найпродаванішим синглом у Великобританії. І це попри те, що композиція, яка вийшла понад 20 років тому, жодного разу не очолювала чарти.

Хіт 2000-х випередив брит-поп-баладу Wonderwall гурту Oasis. Згідно із даними Official Charts Company, 5,57 мільйона сукупних продажів і прослуховувань Mr Brightside також роблять її третьою найпопулярнішою піснею Великобританії всіх часів, випереджаючи різдвяний хіт Wham! “Last Christmas”, повідомляє BBC.

Це підраховано на основі вражаючих 530,3 мільйонів прослуховувань (100 платних або 600 безкоштовних прослуховувань дорівнюють одному продажу) та 1,1 мільйона копій, проданих з моменту її першого релізу в 2003 році.

Пісня вже є рекордсменом британського хіт-параду з найтривалішим перебуванням в чартах, провівши 408 тижнів – або цілих сім років – в британському топ-100. Її найближчий конкурент, “Someone You Loved” Льюїса Капальді, значно відстає – це 234 тижні.

Пісня Mr. Brightside у Великій Британії отримує близько 1.8 мільйона прослуховувань на тиждень. Лише торік на стримінгових сервісах її прокрутили 80 мільйонів разів.

Досить непогано для пісні, яка лише під час другого релізу у 2004 році досягла 10 місця, а з першого разу взагалі не потрапила до чартів.

Зараз композиція є фаворитом у середовищі від інді-дискотек до весільних святкувань і караоке-барів. Вона лишається привабливою для різних поколінь та все ще лунає на живих виступах The Killers.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%