Музичні новини

ONUKA і DakhaBrakha об’єдналися заради нового треку UYAVY (АУДІО)

today4 Червня, 2021 209 1 5

Background
share close

Дві найвідоміші етногрупи ONUKA і DakhaBrakha об’єднались, аби записати спільний трек під назвою UYAVY. Він вийшов у рамках майбутнього альбому ONUKA – KOLIR.

Як відомо, це перша колаборація в історії обох колективів. Спільна композиція UYAVY стала динамічним треком, який гіпнотизує слухача, але Ната Жижченко, солістка гурту ONUKA, зізналась, що загалом не любить дуети з іншими зірками, повідомляє 24 Showbiz.

“Чесно кажучи, я не дуже люблю дуети як такі. Мені подобається, коли артист працює у своєму ключі, а у дуеті нерідко хтось втрачає ідентичність. Але наш трек з DakhaBrakha мені дуже подобається. Марко співає про буденності життя, дівчата – про нещасну любов, а мій меседж – про світ, в якому немає бід. Все йде по колу, і які б не були проблеми, все одно завтра настане новий день”, – підкреслила зірка.

Лідерка гурту DakhaBrakha Ніна Гаренецька своєю чергою додала, що співпрацю з Натою Жижченко їм запропонували давно, але у них постійно сходилися графіки.

“Ми раді, що нарешті нам вдалося попрацювати над треком, який сприяє популяризації та актуалізації української пісні. Для треку характерно електронне звучання ONUKA, також в UYAVY звучить відома сопілка, на якій Ната грає бездоганно! Євген Філатов – чарівник звуків, тому він старанно попрацював із ними і над цілісним звучанням треку. Ми ж приєдналися вокально, заспівавши в кілька голосів веснянку “Ходить сорока”, всілякі вокалізи, вигуки і прислів’я”, – поділилася Гаренецька.

Слухайте пісню ONUKA і DakhaBrakha – UYAVY:

 

Вже 18 червня група ONUKA повинна презентувати третій повноформатний альбом під назвою KOLIR. Пісня UYAVY стала першою, яка “відкрила” інтригу нової платівки. Окрім неї, в альбом увійдуть 9 інших композицій.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%