Модна шафа

В’язаний чепець: як виглядає мікротренд цієї зими та з чим його носити

today3 Лютого, 2022 582

Background
share close

Ти можеш не знімати чепчик навіть у приміщенні, адже він буде частиною твого образу

В'язані шапки на зиму
В’язаний чепець на зиму 2022 © pinterest.com/Vogue Brasil; instagram.com/asetboga
До балаклави, плюшевих панам і пухових косинок раптово приєдналася в’язана шапка-чепчик. Ця модель головного убору періодично з’являлася у колекціях світових брендів, але суперпопулярною стала саме у сезоні зима 2021-2022. Під час локдауну з’явилося безліч дрібних брендів або просто хендмейдерів-початківців, які пропонували свої в’язані речі. Можливо, це якось вплинуло на популярність в’язаних головних уборів і те, що сьогодні чепець є одним із яскравих трендів зими.

Модна Шафа розповідає, як виглядає чепець і з чим його носити.

Як виглядає шапка-чепчик для дорослого

Це ще не балаклава чи капор, але вже й не шапка-біні, наприклад. Чепець щільно прилягає до голови і часто має подовжені деталі, що закривають вуха. Чепець може зав’язуватися за допомогою шнурків під підборіддям або застібатися на гудзики, а є моделі без зав’язок. Вдаватися до подробиць виникнення цього головного убору не будемо, скажімо тільки, що в’язані чепці були дуже популярні в 60-х і 70-х роках. Дітей так взагалі лише в ці чепці й одягали.

В'язані шапки на зиму

В’язаний чепець на зиму 2022 © pinterest.com/mangodebango

 

Чепець зручний тим (на відміну від балаклави або капора), що його не потрібно надягати і знімати через голову та псувати зачіску. Акуратно одягла і так само акуратно зняла. Чепчики створюють і з бавовняної тканини, і дуті, і з плащової тканини, але наймодніший сьогодні варіант — це в’язані чепці.

 

В'язані шапки на зиму

В’язаний чепець на зиму 2022 © pinterest.com/Ravelry

 

 

В'язані шапки на зиму

В’язаний чепець на зиму 2022 © pinterest.com/Maria Ilieva

 

 

В'язані шапки на зиму

В’язаний чепець на зиму 2022 © pinterest.com/Purl Soho

 

З чим носити в’язаний чепець

Стилісти рекомендують поєднувати цей головний убір з об’ємними куртками або пальто. Оскільки в’язаний чепець надає твоєму образу наївності, його треба чимось, скажімо так, обтяжити. Одягай джинси з грубим взуттям або в’язану спідницю, кроп-топ та чепець. Ще один варіант аутфіту — трикотажна сукня, черевики на грубій підошві та чепець у тон сукні. Універсальний варіант — заміксувати в’язаний чепець із в’язаним светром або костюмом.

 

В'язані шапки на зиму

В’язаний чепець на зиму 2022 © pinterest.com/berlinshowroom

В'язані шапки на зиму

В’язаний чепець на зиму 2022 © pinterest.com/Style DuMonde

В'язані шапки на зиму

В’язаний чепець на зиму 2022 © pinterest.com/Vogue Brasil

До речі, тонкий трикотажний чепець ти можеш навіть не знімати у приміщенні, адже він є частиною твого образу. Наприклад, як це зробила актриса Емма Коррін на врученні премії “Еммі 2021”.

 

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%