Світське життя

Померла мама Кузьми Скрябіна: чим нам запам’яталась Ольга Кузьменко

today25 Вересня, 2023 67

Background
share close

Одна з найкращих та найбільш щемливих пісень Кузьми “Мам” присвячена їй, Ользі Михайлівни Кузьменко.

Освітянка, письменниця та джерело натхнення — Ольга Кузьменко була помітною фігурою в культурному житті України. Після смерті Андрія Кузьменка, його мати писала книжки на честь сина та давала інтерв’ю українським ЗМІ.

Про смерть 76-річної Ольги Михайлівни 23 вересня повідомив Благодійний фонд імені Кузьми Скрябіна на власній Facebook-сторінці.

“Ця втрата важка для нас усіх. Ольга Михайлівна була справді чудовою і душевною людиною, з великим серцем. Ми не в змозі змінити обставини, лише просимо Всевишнього дати сил рідним перенести біль втрати, а душу покійної прийняти в Царство Небесне. Вічна і світла пам’ять!” — йдеться у повідомленні.

Інших обставин та дату прощання з мамою Скрябіна поки не повідомляють.

Померла мама Кузьми Скрябіна: чим нам запам’яталась Ольга Кузьменко - фото 575797

Ольга Кузьменко народилася на Львівщині. Жінка довгі роки працювала у музичній школі Новояворівська. Після смерті сина Ольга Михайлівна присвятила йому книги: “Моя дорога птаха. Мамина книжка”, “Група “Скрябін” та друзі по сцені”, “Колискова для Андрійка”.

Останні роки життя Ольга Кузьменко жила в Україні. Навіть після початку повномасштабного вторгнення РФ мама Кузьми лишалась на Львівщині. Також відомо, що вона керувала майстернею з виробництва керамічних дзвіночків та ангелів.

Пропонуємо пригадати культову пісню, яку Кузьма присвятив мамі:

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%