Новини кіно та ТБ

Фільм “20 днів у Маріуполі” потрапив до списку номінантів премії “Оскар”

today23 Січня, 2024 31

Background
share close

Стрічка “20 днів у Маріуполі” воєнного кореспондента, фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова позмагається за найпрестижнішу кінопремію “Оскар”. Вона представлена у номінації “Найкращий документальний фільм”.

Список номінантів “Оскар-2024” став відомий 23 січня під час прямої трансляції, інформує Суспільне Культура. Також його опублікували на Твітері Американської кіноакадемії.

Найбільше номінацій цьогоріч отримав “Оппенгеймер” — одразу 13. Другим став фільм “Бідолашні створіння” з Еммою Стоун у головній ролі, який змагається в 11 категоріях.

Фільм “Вбивці квіткової повні” отримав 10 номінацій, а найкасовіша стрічка минулого року “Барбі” — 8. Водночас 5 номінацій отримала стрічка “Американська література” з Джеффрі Райтом у головній ролі.

Щодо фільму “20 днів у Маріуполі”, то він позмагається за звання “Найкращого документального фільму” поряд зі стрічками To Kill a Tiger, Four Daughters, The Eternal Memory та Bobi Wine: The People’s President.

“20 днів у Маріуполі” — режисерський дебют воєнного кореспондента Мстислава Чернова. Також до створення фільму долучилися фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Вони стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення росією Маріуполя. Фільм був зроблений у співпраці Associated Press і Frontline.

Робота розповідає про облогу Маріуполя та неймовірну жорстокість, із якою росіяни обстрілювали місто. Зокрема, у стрічці задокументовано обстріли пологового будинку, що стали одним із найжахливіших епізодів війни.

Дивіться трейлер фільму 20 Days In Mariupol:

Цьогорічна церемонія преміє “Оскар” відбудеться 11 березня у театрі “Долбі” в Голлівуді. Її ведучим вже вчетверте стане американський комік і телеведучий Джиммі Кіммел.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%