Новини кіно та ТБ

Сара Джессіка Паркер продюсує документальний фільм про війну в Україні

today20 Жовтня, 2023 43

Background
share close

Американська акторка Сара Джессіка Паркер, зірка серіалу “Секс і місто” та його сиквелу “І просто так”, стала продюсеркою документального фільму “Front Row” про українських артистів балету.

У стрічці розповідається про життя українських танцюристів, які через війну опинилися в еміграції, де вони створюють нову “Об’єднану українську балетну трупу”. Про це пише видання Variety.

Під час гастролей у Вашингтоні з інтерпретацією “Жізелі”, яку поставив відомий хореограф Олексій Ратманський, один із провідних артистів балету Олексій (Алексіс) Тютюнник знайомиться з українським ветераном Олександром “Тереном” Будьком.

Чоловік втратив обидві ноги під час звільнення Харківщини, але прагне танцювати. Між ними зав’язується дружба, і зрештою Олександра приймають до складу балетної трупи.

Велика честь – надати цим танцюристам міжнародну платформу, щоб розповісти свої історії через силу, красу та жорсткість балету, – наголосила Сара Джессіка Паркер.

Режисеркою стала Міріам Гуттманн, відома з фільму “Seeds of Deceit”, який отримав декілька міжнародних нагород. Сара Джессіка Паркер і Елісон Бенсон стали виконавчими продюсерками. Завершити роботу над документальним фільмом планують у 2024 році.

“Front Row” – розповідь про лихо та стійкість, фільм показує спустошливі наслідки війни через відеодзвінки між танцюристами та їхніми сім’ями вдома, зокрема появу в артистів синдрому провини вцілілих.

“Перший ряд” стане захопливим поглядом на світ балету, демонструючи непохитну рішучість і самовідданість групи танцюристів з України. “Перший ряд” – це тонкий і багатошаровий твір, який дає можливість швидко зазирнути у вільний світ танцю та труднощів, – поділився засновник і продюсер Scenery Айсідор Роберс.

Він додав, що участь Сари Джесіки в проєкті завдяки партнерству з CAA, безсумнівно, додасть фільму вимірів, що будуть збагачувати та надихати. Наразі фільм перебуває на етапі постпродакшену.

 

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%