Новини кіно та ТБ

Українець створив ШІ-фільм про Різдво під час війни (ВІДЕО)

today22 Грудня, 2023 61

Background
share close

Автор YouTube-каналу Yellow Medusa Михайло Пеньєвський створив короткометражний фільм “Привид Різдва” за допомогою штучного інтелекту. Стрічка отримала відзнаку на міжнародному конкурсі.

Короткометражка посіла третє місце на конкурсі від Curiouse Refuge та Epidemic Sound — AI Holiday Film Contest серед фільмів, створених за допомогою ШІ. Нагорода стала для Михайла несподіванкою і тепер він розмірковує, як показати його ширшій аудиторії, пише Суспільне Культура.

Михайло створив фільм, використовуючи ряд інструментів на базі нейронних мереж. Зокрема, Midjourney (генерація 2D-зображень), Runway Gen 2 (анімація 2D-зображень), ElevenLabs (ШІ-озвучення), D-ID (анімація обличчя та ліпсинг головної героїні), а також DALL·E 3 та PixVerse. Для деяких кадрів він робив фото на смартфон, які потім обробляв.

“Я близько року хотів розказати історію, близьку для українців. Історію правдиву та життєву, й подарувати глядачам трохи надії, полегшення, хоч і тимчасове. Проте всім моїм ідеям чогось бракувало і я відкладав їх до кращих часів. Також останній рік я активно досліджував та використовував штучний інтелект для створення аудіовізуального контенту, мені це дуже цікаво.

Мені спав на думку образ, де самотня волонтерка зустрічає у своїй квартирі привида. Тоді я ще не знав про їхні стосунки, ким вони є одне одному, але я розумів, що це щось важливе для мене. Щось, що варто дослідити. Зрештою цей образ перетворився на сценарій “Привида Різдва”. Маючи сценарій, я створив фільм доволі швидко — приблизно за тиждень,” – розповів автор фільму.

До речі, найбільше Михайла на створення фільму надихнула його дружина, яка виготовляє окопні свічки та підкується про поранених у шпиталі.

Дивіться фільм Phantom Christmas | Привид Різдва | AI Film:

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%