Новини спорту та культури

Даша Астаф’єва запустила застосунок UnderBooks з українськими аудіокнижками

today4 Серпня, 2023 133

Background
share close

Співачка Даша Астаф’єва запустила застосунок UnderBooks, в якому зібрані книжки про історію та культуру України, твори українських митців, а також аудіокнижки, озвучені українськими артистами.

За перші 17 годин релізу застосунок взяв першість із завантаження в категорії “Книги”. Програма поки доступна лише в App Store, а версія для Android з’явиться згодом.

У застосунку можна створити власний обліковий запис, шукати й купувати книжки, налаштовувати шрифти, прослуховувати книжки з того місця, на якому зупинилися, вмикати їх у фоновому режимі й вибирати треки для запуску в паралельній доріжці.

Я помітила, що на запитання “Що останнє ти читав з українського?” найчастіше не знаходять відповіді ті, хто віддають більшу частину вільного часу допомозі Україні. Ці люди волонтерять, працюють на нашу перемогу і взагалі не встигають прочитати щось, крім стрічки новин. Тому ми з командою вирішили створити зручний застосунок із крутими українськими аудіокнигами – для наших, вічно зайнятих, – розповіла Астаф’єва.

UnderBooks- фото 528837

UnderBooks

Мета UnderBooks – дати користувачам можливість заглибитись в українську культуру, вивчаючи історію та культуру України будь-коли та будь-де, а також насолоджуючись найкращими творами українських авторів. Зараз у застосунку невеликий вибір книжок, але автори проєкту запевняють, що бібліотека буде постійно оновлюватися. Підписка на місяць у застосунку коштує 10 доларів.

Аудіокнижки озвучували Даша Астафʼєва, Вʼячеслав Скорик, Тетяна Гончарова, Даніела Заюшкіна, Міла Єрьоміна, Володимир Дантес і Роман Мещеряков. Обкладинки книжок намальовані з нуля. Зараз у бібліотеці є твори Григорія Косинки, Кирила Поліщука, Тані Поставної, Назарія Занози.

 

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%