Модна шафа

ТОП-5 культових сумок – історія виникнення легендарних моделей

today30 Листопада, 2021 769 2 5

Background
share close

Історія створення найвідоміших дизайнерських сумок всіх часів

Історія створення сумок
Історія створення сумок © twitter.com/gucci; pinterest.com/LuxeDuJour
Ти точно колись мріяла про сумку від іменитого бренду, хіба не так? Дизайнерські речі — це не тільки про якість або тренди. Вони несуть в собі історію, за яку покупці готові віддавати великі гроші.Модні будинки щорічно випускають нові колекції, щоб привернути увагу публіки і зацікавити свіжими ідеями. Але багатьох любителів фешн-індустрії все одно приваблюють культові моделі сумок з цікавою історією, частиною якої хочеться стати за будь-які гроші.

Як створювалися найбільш культові моделі сумок

За останні пару років ми могли спостерігати, як на подіумах стали з’являтися цікаві аксесуари. Сумка-сідло викликала фурор навіть серед тих людей, хто ніколи не цікавився трендами. Можна багато говорити про сумку-багет від модного будинку Fendi, про культові колекції аксесуарів від Chanel та інших іменитих дизайнерів.

Chanel 2.55

Варто почати з цієї відомої сумки з цікавою історією. Все почалося в лютому 1955 року, коли Габріель Шанель представила модному співтовариству новий дизайн. Незважаючи на відсутність лого на первинному варіанті сумки, Chanel 2.55 стала ключовою в історії цього модного будинку.

До слова, логотип для сумки придумав Карл Лагерфельд. Це була його ідея перехрестити дві англійські літери С.

Зовнішній вигляд сумки нагадує сідельні ковдри, з якими мала справу сама Габріель під час скачок. Внутрішня частина виконана в бордовому кольорі, що, як кажуть, є кольором її уніформи в монастирі.

 

Історія створення сумок

Історія створення сумок © pinterest.com/LuK;LuxeDuJour

 

Louis Vuitton “The Speedy”

Все почалося з подорожей. Люди стали більше переміщатися, і потреба в зручній сумці зросла. Модний будинок Луї Вітон вирішив це в 1930 році шляхом видання нової сумки, яка спочатку називалася “Express”.

Це гнучка і міцна сумка з фірмовою монограмою бренду. Завдяки вощеній полотняній тканині і міцним ручкам зі шкіряною окантовкою Vachetta вона стала незамінним аксесуаром для подорожей.

Але все змінилося, коли кінозірка Одрі Хепберн в 1959 році вирішила внести свої правки. Вона попросила зменшити ширину сумки з 30 до 25 сантиметрів. Після цього “Speedy” пережила ще пару трансформацій, щоб потрапити в бутики.

 

Історія створення сумок

Історія створення сумок © pinterest.com/ACU

 

Gucci “The Jackie 1961”

Американський президент Джон Кеннеді і його дружина Джекі були частими гостями в бутиках Gucci. Говорили, що Джон любив імениті лофери цього бренду, а Жаклін віддавала перевагу сумкам.

У 1961 році Gucci випустили новий аксесуар в стилістиці Hobo. Це привернуло увагу першої леді Америки, яка стала з’являтися на публіці з новою сумкою. Після декількох виходів модний будинок охрестив їх нове творіння “Jackie”.

Том Форм, Фріде Джанніні і Мікеле вносили свої зміни в дизайн. Остаточний варіант був запропонований в 2021 році з дещо зміненою структурою і регульованим ремінцем.

 

Історія створення сумок

Історія створення сумок © pinterest.com/WeHearIt;junesixtyfive

 

Fendi “The Baguette”

Саме час розповісти більше про сумку, яка наробила багато шуму за останні пару років. Культова модель з’явилася на світ в 1997 році завдяки зусиллям Вентуріні Фенді. Спочатку вона не була визнана серед дизайнерів Фенді, оскільки сумка не вписувалася в тодішні тенденції мінімалізму.

Силует виробу досить простий, з одинарним ремінцем і великим лого. Вперше сумку випустили у вовняній тканині з малюнком “FF” в бежевому кольорі. Ремінець можна було знімати.

Багет став популярний частково завдяки серіалу “Секс у великому місті”, де Керрі Бредшоу з’явилася в одній із серій з сумкою-багетом, посипаною блискітками.

Ти можеш знайти сумку в трьох різних розмірах: маленькому, середньому і великому. Дизайнери Fendi щорічно випускають різні обробки, щоб привертати увагу як медійних особистостей, так і простої публіки.

 

Історія створення сумок

Історія створення сумок © pinterest.com/Fashion¡HOLA!

 

Dior “The Saddle”

Все почалося з весняної колекції прет-а-порте, коли Джон Гальяно видав у світ The Saddle Bag, або сумку-сідло, в 1999 році. Дизайнер надихнувся початком нової ери як в реальності, так і в світі моди. Новий стиль сумки став мейнстрімом.

Відмінною рисою The Saddle Bag є її форма. Вона відрізняється від класичних силуетів, які були присутні на подіумі в ті роки. Керрі Бредшоу, Ніколь Річі, Періс Хілтон і багато інших зірок не змогли втриматися від тренда і придбали цю сумку.

Відродження колишньої слави сталося в 2018 році, коли Марія Грація К’юрі, нинішній креативний директор Dior, вирішила повернути сумку в її первісному дизайні на подіуми. Це викликало бурхливий відгук від публіки, але нікого точно не залишило байдужим.

 

Історія створення сумок

Історія створення сумок © pinterest.com/stylefullness;SLFfashion

 

Тренди змінюються, щось приходить на зміну іншому, але класика залишається вічною. У кожної культової сумки, про яку ми знаємо сьогодні, є своя історія. Коли ти купуєш цю сумку, ти стаєш частиною чогось більшого.

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%