Новини

Картину, написану учасниками The Beatles, продали за 1,7 мільйона доларів

today6 Лютого, 2024 18

Background
share close

Картина гурту The Beatles “Образи жінки” з автографами учасників пішла з молотка за 1,7 мільйона доларів. Це відбулося на аукціоні Christie’s. Цей витвір мистецтва – єдиний, до якого “ліверпульська четвірка” долучилася разом.

Початкова вартість картини була втричі меншою. Спершу її оцінювали у 600 тисяч доларів, пише Українська Правда з посиланням на видання ARTnews.

бітлз образ жінки
“Образи жінки”. Фото: Christie’s

Витвір мистецтва був створений Джоном Ленноном, Полом Маккартні, Рінго Старром і Джорджем Гаррісоном у проміжках між концертами в президентському номері готелю Hilton у Токіо влітку 1966-го року. Вони перебували там декілька днів. Японська влада намагалася захистити гурт від натовпу фанатів та розлючених переслідувачів, яким не сподобалося місце проведення концертів — залу традиційних бойових мистецтв “Будокан”.

бітлз пишуть картину
The Beatles пишуть картину. Фото: Роберт Вітакер

“Образи жінки” учасники гурту малювали два дні, а процес створення зафільмував британський фотограф Роберт Вітакер, що подорожував разом з The Beatles. За словами Вітакера, вони “ніколи не обговорювали, що малюють”, і зображення “розвивалися природно”. Усі четверо музикантів мали певний досвід у мистецтві. Джон Леннон свого часу відвідував художню школу протягом трьох років і опублікував дві книжки з “блискавичними карикатурами”.

“Образи жінки” є єдиним відомим значним витвором мистецтва, створеним чотирма музикантами у роки їхньої спільної творчості — надзвичайним і унікальним предметом оригінального походження”, — зазначили на сайті організатори аукціону.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%