Новини кіно та ТБ

Українська стрічка “Довбуш” стала найдорожчою за період незалежності

today24 Липня, 2023 134

Background
share close

Довгоочікувана прем’єра стрічки “Довбуш” режисера Олеся Саніна відбудеться 24 серпня в Україні. Однак вже понад 20 країн купили права на його показ.

Робота над фільмом тривала з 2018 року, а на його виробництво витрачено понад 90 млн грн. Це робить цю стрічку найдорожчою за всю історію українського кіно періоду незалежності.

Історія про Довбуша – це легенда, яка приваблює всіх, хоча ніхто достеменно нічого не знає. Хтось вважає його українським Робіном Гудом, бо про нього завжди казали “у багатих брав, бідним давав”.

Я з дитинства багато подорожував Карпатами, а, як відомо, всі красиві місця там мають ім’я Довбуша. Для мене він завжди був цікавий тим, що був уособленням сподівання людей на спасителя, який прийде і їх врятує. Це певною мірою наша національна риса – чекати когось, хто нас врятує або щось зробить за нас у той час, коли ми житимемо своїм тихим життям. Але настає момент, коли тільки ти сам можеш змінити життя, обставини, стати на захист своїх інтересів, своєї Батьківщини, – розповідає режисер.

Допрем’єрний фестивальний показ відбудеться на Одеському кінофестивалі в Чернівцях. Національна прем’єра “Довбуша” в усіх кінотеатрах України почнеться 24 серпня. Вже точно відомо, що сім країн починають покази національними мовами: країни Балтії, Ізраїль, Корея, Німеччина. Також понад 20 країн купили права на фільм і робитимуть адаптацію національними мовами.

Цікаво, що за кордоном буде прокат українською мовою для українців, які тимчасово виїхали через війну.

Автор: #РадіоЮля

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%