Новини регіону

Іменем Федота назвуть вулицю в Івано-Франківську

today10 Листопада, 2019 251

Background
share close

На честь нашого колеги, радіоведучого та музиканта Андрія Федотова, знаного як Федот, назвуть вулицю. Рішення про це було прийняте депутатами Івано-Франківської міської ради у п’ятницю, 8 листопада.

Федот — один з перших ді-джеїв Івано-Франківська, стояв біля витоків радіо «Західний полюс», відомий нашим найдавнішим слухачам, зокрема, за нічним шоу «Висадка в піжамі», яке вів разом із Бирчиком МС.

Згодом Федот вирішив більше зосередитися на музичній кар’єрі (за своє життя він встиг побувати учасником багатьох івано-франківських гуртів, серед яких культова «Перкалаба», а також «Рура», «Ґоґодзи Ґанські» та інші).

Втім, у 2015-му Федот знову повернувся на Найтепліший зі своєю авторською програмою «Моє радіо». На нашому Mixcloud-каналі можна послухати добірку з кількох випусків програми, у тому числі — останній ефір Федота 29 березня. Мабуть, найбільш атмосферно ці записи будуть звучати на вулиці його імені…

Довідка:

Андрій Федотов (Федот) народився в Івано-Франківську в сім’ї авіатора, вихідця з міста Вишній Волочьок. Навчався у школі №1, а згодом у Інституті нафти і газу за спеціальністю «Спорудження та ремонт газонафтопроводів і газонафтосховищ». Диплом захищав англійською мовою.

Відзначався активністю ще зі шкільних часів — завжди був організатором та ведучим на дискотеках. Згодом був ді-джеєм резидентом у кількох нічних клубах, зокрема нині уже не існуючому клубі «Прага».

В 1995-му році долучається до команди однієї з перших ліцензованих FM-радіостанцій України «Західний полюс», де працює до кінця 90-х.

У 1998 році стає фронтменом гурту «Перкалаба», у складі якої Андрій Федотов записав шість альбомів, виступав у клубах України та Західної Європи.

Деякий час працював на муніципальній радіостанції «Вежа» на посаді музичного редактора, але згодом Федот вирішує повністю зосередитися на музичній кар’єрі і залишає роботу в медіа.

У 2010 разом із учасниками Перкалаби Яремою Стециком і Левом Стренковичем засновує тріо «Перкалабські придатки». Заснований як сайд-проект, гурт згодом стає повноцінним колективом.

У 2013 році залишає «Перкалабу», проте ненадовго випадає із творчого життя. Після розпаду «Перкалабських придатків» Федот разом з відомим івано-франківським саунд-продюсером та діджейом Едвардом “Eda” Скрипником та ударником Андрійом “Вайпером” Міхайловим заснував у 2014 гурт BuhNay (Бухнай), що на гуцульському діалекті означає “черевань”.

У 2015 створює клезмер-гурт «Ґоґодзи Ґанскі», до якого увійшли екс-учасники «Перкалаби» Володимир Шотурма (цимбали), Олександр Грідін (бас), а також Ігор Зрайко (кларнет) та Микола Марків (ударні). Цього ж року повертається на «Західний полюс», де щосереди виходить в ефір з тригодинним авторським проектом «Моє радіо».

Помер 2 квітня 2017 року в Івано-Франківську. Причиною смерті оголошено серцевий напад.

Автор: FоMка Ведмеденко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%