Новини

“Пишаюся бути частиною добровольців”: Андрій Хливнюк розповів про роботу у лавах тероборони (ВІДЕО)

today14 Березня, 2022 263

Background
share close

В обороні країни беруть участь не лише Збройні сили України, але й добровольці тероборони. Серед них – лідер українського гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк.

Андрій записався до київського підрозділу територіальної оборони “Софія” в один із перших днів війни. Андрій розповів, чому взяв у руки зброю і як проходять його будні на службі, інформує Слух.

“Я пишаюся тим, що я серед добровольців, які підсилюють патрульну поліцію міста Київ. Ми також займаємося охороною правопорядку, забезпечуємо гуманітарною допомогою громадян. 

У столиці залишилося ще багато людей у бомбосховищах. Вони потребують уваги: продуктів, медикаментів, навіть евакуації в місцях, де точаться найгарячіші бої. Це постійна і постійна робота. Підрозділ спить чергами по годинах.

Уся країна зараз працює як одне ціле”

YouTube-канал “Український свідок” (Ukrainian Witness) щодня публікує відео очевидців, що зафіксували воєнні злочини Російської Федерації — бомбардування житлових кварталів, лікарень, дитячих садків, шкіл. Ці об’єкти не мають стосунку до військової інфраструктури й не несуть ніякої загрози.

Медіапроєкт Ukrainian Witness заснував Віталій Дейнега, який до цього створив фонд допомоги українській армії “Повернись живим”.

Нагадаємо, українські музиканти Олександр Положинський, Тарас Тополя та гурт “Антитіла” також підписали контракти на проходження служби в Силах територіальної оборони Збройних сил України.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%