Новини

Помер співзасновник Slipknot Джої Джордісон

today28 Липня, 2021 135

Background
share close

Колишній барабанщик і один із засновників американської метал-групи Slipknot Джої Джордісон помер у віці 46 років. Його смерть настала в США 26 липня.

Про смерть музиканта повідомила його родина. Конкретні причини наразі не розголошують. Відомо, що у 2013 році він змушеним був покинути групу. Тоді у нього виявили розсіяний склероз, одну з форм поперечного мієліту. Цілком імовірно, що причиною смерті могли стати ускладнення, викликані цією хворобою, повідомляє 24 Showbiz.

За словами сім’ї музиканта, він “мирно помер уві сні”.

“Ми з розбитим серцем повідомляємо новину про те, що Джої Джордісон, талановитий барабанщик, музикант і художник, помер уві сні 26 липня”, – зазначили рідні ексучасника Slipknot.

Також вони попросили журналістів і ЗМІ залишити їх у спокої в непростий час і поважати право на приватне життя. Похорон Джордісона буде закритим для широкого загалу.

“Смерть Джої залишила в нас порожні серця і почуття невимовної печалі. Для тих, хто знав Джої, розумів його кмітливість, ніжний характер, величезне серце та його любов до всього, що пов’язано з родиною та музикою”,
– зауважили в родині музиканта.

Біографія Джої Джордісона:

  • Народився майбутній музикант 26 квітня 1975 року в американській Айові. Саме в цьому штаті й заснували Slipknot.
  • Приєднався Джої до гурту в рік його створення – в 1995-му. Ба більше, він був одним із його засновників.
  • Протягом 17 років Джоржісон був незмінним барабанщиком Slipknot. За цей час він узяв участь у записі понад 10 релізів різних форматів. Декілька альбомів Slipknot стали платиновими.
  • Після відходу зі Slipknot у 2013-му Джордісон не покинув займатися музикою. Він заснував сайд-проєкт під назвою Scar The Martyrn (існував до 2016 року). Далі приєднався до метал-групи Sinsaenum, в якій грав до самої смерті.
  • За свою кар’єру Джордісон отримав безліч нагород, а також посів 13 сходинку в списку 50 кращих рок-барабанщиків за версією видання Classic Rock. У 2016 році його нагородили премією Golden God Awards на церемонії Metal Hammer Golden Gods Awards.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%