Музичні новини

Берлінське техно потрапило до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

today16 Березня, 2024 17

Background
share close

Берлінське техно увійшло до національного списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Його номінувало Міністерство культури Німеччини на знак визнання внеску в культурну ідентичність міста.

Загалом кампанія за внесення техно-культури та музики до списку культурної спадщини тривала понад десять років, повідомляє УП Життя з посиланням на The Guardian.

Її очолювала некомерційна організація Rave the Planet, що підтримує культуру електронної музики. Вона подала заявку на включення техно до списку ЮНЕСКО в листопаді 2022 року.

“Вітаємо всіх творців культури, які формували та сприяли розвитку берлінської технокультури. Це важлива віха для всієї культури, і нашу радість неможливо передати словами”, – йдеться у заяві організації.

Також на це рішення відреагувала мережа берлінських техно-клубів Clubcommission. Там назвали його “ще однією важливою віхою для берлінських техно-продюсерів, артистів, клубних операторів і організаторів заходів”.

“Це рішення допоможе нам забезпечити визнання клубної культури як цінного сектору, що заслуговує на захист і підтримку”, – додав член правління Clubcommission Лутц Лейхсенрінг.

Крім берлінського техно, німецька комісія ЮНЕСКО додала ще п’ять нових позицій до національного списку нематеріальної культурної спадщини. Це співоча традиція Finsterwalde, зимовий парад у Баварії, де учасники одягаються в костюми пухнастих монстрів, гобелени із землі Гессен, яблучний сидр Viez, а також альпінізм у Саксонії.

Загалом на сьогоднішній день німецький список ЮНЕСКО налічує 150 пунктів.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%