Музичні новини

Джамала виступить у ролі речниці від України на “Євробаченні-2024”

today24 Квітня, 2024 12

Background
share close

Переможниця “Євробачення-2016”, українська співачка Джамала стане речницею від України на цьогорічному пісенному конкурсі у шведському місті Мальме. Вона оголосить бали національного журі України в прямому ефірі гранд-фіналу “Євробачення-2024”.

Джамала здобула другу в історії участі України перемогу на «Євробаченні» саме у Швеції, тоді конкурс відбувся в Стокгольмі, пише Громадське.

“Хоча у багатьох ролях доводилося вже побувати за ці 7 років, але оголошувати оцінки від власної країни — це буде мій перший такий досвід. Насправді це дуже велика відповідальність, мені здається”, — сказала Джамала.

Співачка поділилась, що Швеція для неї «деякою мірою близька країна, яка займає особливу частинку мого серця з 2016 року».

Півфінали 68-го пісенного конкурсу “Євробачення” відбудуться 7 та 9 травня, а фінал — 11 травня 2024 року. Конкурс утретє відбудеться в місті Мальме, що на півдні Швеції. Загалом ця країна вже всьоме приймає “Євробачення”.

Україну на цьогорічному конкурсі представлять Jerry Heil та alyona alyona з піснею Teresa & Maria. За результатами жеребкування визначили, що представниці від України виступлять під номером 5 у першій частині першого півфіналу 7 травня.

Голосування за найкращу пісню на “Євробаченні-2024” цьогоріч відбуватиметься по-новому: голосувати за найкращу композицію можна буде безпосередньо перед виконанням першої пісні, а не чекати, поки будуть представлені всі.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%