Музичні новини

Треки до і після війни: Гурт “Фіолет” випустив новий альбом “Сила”

today16 Листопада, 2022 110

Background
share close

Український рок-гурт “Фіолет” презентував нову платівку під назвою “Сила”, композиції якої були записані у різні періоди. Чотири пісні до 24 лютого та чотири після. Останні сповнені болем війни.

Як зазначили творці альбому, пісні присвячені кожному українцю, який не лишився осторонь боротьби з росією – від героїв ЗСУ до тих, хто донатами чи іншими способами регулярно підтримує українську армію. Робота над альбомом тривала паралельно в кількох містах – Києві, Львові та Луцьку. Над аранжуваннями більшості композицій працював гітарист “Фіолету” Роман Андрухів в тандемі з Мар’яном Криськувим та львівською студією Jenny Records, інформує Шоубіз 24.

За основу обкладинки альбому музиканти взяли картину ілюстраторки з Дніпра Лізи Яблонської-Михайлусь. На ній зображена любляча сім’я з сином, які схилили голови у хвилину смутку. Це вже сьомий студійний альбом, записаний за стипендіальної підтримки Українського Культурного Фонду.

До 24 лютого музиканти “Фіолету” створили пісні “Дівчисько”, “Шкереберть”, “Вальдшнепи” та “Не забувай мене”, а от композиції “Заряджай”, “Ой, чи живі”, “На Чорному морі” та “Сила” – після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Останні пісні відображають реалії війни та випробувань, які випали на українців в умовах війни.

“Я невимовно вдячний УКФ за можливість зафіксувати в піснях нерв цієї епохи. Її розпач, біль, нашу незнищенну віру в ліпше, відчуття єдності та братерства. Від текстів написаних ще до 24-го лютого, але таких доречних усьому, що відбулося опісля, спиною маршують табуни мурах. Хочеться, аби ці пісні почули якомога більше українців. Культура була, є і буде на часі”, – прокоментував фронтмен гурту Сергій “Колос” Мартинюк.

До слова, 2 лютого 2023-го року “Фіолет” відправиться у тур, почавши виступ з Києва. У перелік міст також увійдуть: Львів, Луцьк, Тернопіль, Івано-Франківськ, Вінниця, Дніпро та інші.

Автор: Іларіон Іваненко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%