Музичні новини

Комікс, в якому вперше з’явився супермен, проданий за $3.25 млн

today10 Квітня, 2021 152

Background
share close

Може і даремно ми викинули дитячі журнали…

Це птах? Це літак? Ні, це рідкісний екземпляр комікса, в якому вперше був представлений Супермен, проданий за рекордною ціною.

Випуск “Action Comics # 1”, який коштував 10 центів, коли він був спочатку випущений в 1938 році, був проданий на приватному аукціоні за 3.25 мільйона доларів, повідомляє ComicConnect.com, онлайн-аукціон і консигнаційна компанія.

Зібравши таку жахливу суму, він трохи обійшов попередній рекорд для коміксу, який був встановлений на аукціоні в 2014 році в трохи більше 3.2 мільйона доларів.

Головний операційний директор ComicConnect.com Вінсент Зурзоло, який виступив посередником у продажу, сказав, що комікс, опублікований в 1938 році, “дійсно є початком жанру супергероїв”. Цей екземпляр був “похований в стосі старих журналів про фільми 1930-х років” і знаходився в отличном состоянии, повідомляє CNN.
Комікс пояснює, як надлюдина прийшов на Землю з іншої планети і став Кларком Кентом.

 

Продавець отримав прибуток у розмірі більше 1 мільйона доларів, купивши конкретний випуск ще в 2018 році за суму, трохи перевищує 2 мільйони доларів.

Зурзоло сказав, що, хоча спочатку були опубліковані сотні тисяч примірників, за оцінками, сьогодні існує тільки близько 100, і в різному стані. Він сказав, що ця копія одна з найбільш добре збережених.

 

Немає жодного коміксу, який можна було б цінувати вище, ніж комікс Action Comics # 1. Предмети колекціонування, такі як комікси і колекційні картки, стають все більш цінними для інвесторів. А тому радимо тобі заглянути в комору, раптом старенька дитяча книга тебе озолотить,

— прокоментував Зурзоло.

 

Автор: FоMка Ведмеденко

Rate it

Слухай так, як тобі зручніше

0%